Θεοχάρης: ΦΠΑ 13% για όλο το τουριστικό πακέτο

20 Aug 2019, 16:03 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Θεοχάρης: ΦΠΑ 13% για όλο το τουριστικό πακέτο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο κλιμάκιο 13% του ΦΠΑ θα μεταφερθεί ολόκληρο το τουριστικό πακέτο, ώστε οι ελληνικοί προορισμοί να παραμείνουν φορολογικά ανταγωνιστικοί σε σχέση με τις χώρες της ευρύτερης μεσογειακής λεκάνης, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Η ρύθμιση αυτή, όπως είπε, θα περιλαμβάνεται στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο προκειμένου να ισχύσει την επόμενη σεζόν.

Ο κ.Θεοχάρης χαρακτήρισε το 2019 ως χρονιά «σταθεροποίησης» για τον ελληνικό τουρισμό, μετά την συνεχή άνοδο των προηγούμενων ετών. Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι χρειάζεται αναβάθμιση των τουριστικών μονάδων και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου τόσο γεωγραφικά όσο και χρονικά.

Αυτό, είπε, απαιτεί στρατηγικό σχέδιο σε βάθος πενταετίας ή δεκαετίας και επενδύσεις. Τόνισε πως τα ελληνικά καταλύματα πρέπει σταδιακά να αναβαθμιστούν σε ποιότητα – δηλαδή τα δύο αστέρα να γίνουν τρία και ούτω καθεξής – και η τουριστική σεζόν να επεκταθεί πέραν του καλοκαιριού.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι υπάρχουν υποδομές και πτυχές της τουριστικής βιομηχανίας – όπως τα χιονοδρομικά κέντρα – που έχουν στερηθεί επενδύσεων και δεν έχουν προβληθεί ως μέρος της ελληνικής εμπειρίας, στερώντας έσοδα ορισμένες ζώνες της χώρας. Με τα υφιστάμενα δεδομένα, είπε, πέντε από τις 13 περιφέρειες της χώρας απολαμβάνουν το 80% της τουριστικής κίνησης και των εσόδων.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα