O M. Kόνσολας σε σύσκεψη για το προσφυγικό στα νησιά

06 Aug 2019, 13:49 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

O M. Kόνσολας σε σύσκεψη για το προσφυγικό στα νησιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με νησιώτες βουλευτές των νησιών η οποία είχε ως θέμα τις επιπτώσεις της σημερινής κατάστασης του προσφυγικού - μεταναστευτικού στην καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών, αλλά και πολιτικές αντιμετώπισης των ζητημάτων αυτών συμμετείχε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας.   

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο  Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου (Βουλευτή Λέσβου), ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης (Βουλευτή Χίου), και οι Βουλευτές Δωδεκανήσων κ. Βασίλης Υψηλάντης, κα Μίκα Ιατρίδη και κ. Ιωάννης Παππάς.

Κατά τη σύσκεψη, επισημάνθηκε το ζήτημα της ασφυκτικής κατάστασης, λόγω του υπερπληθυσμού  στις εγκαταστάσεις και η ανάγκη αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων ενώ εκφράσθηκε o προβληματισμός για ενδεχόμενες αυξημένες ροές το επόμενο διάστημα.

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα επιτάχυνσης των διαδικασιών εξέτασης ασύλου, της ανάγκης αποτελεσματικότερης διαδικασίας επιστροφών αφενός προς την Τουρκία, αφετέρου προς τρίτες χώρες, της ενίσχυσης των αρμοδίων υπηρεσιών σε υποδομές και προσωπικό και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων στον τουρισμό.

Τέθηκε ως προτεραιότητα η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων στις εγκαταστάσεις με σκοπό τη βελτίωση της σημερινής, προβληματικής κατάστασης στα νησιά. 

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε την πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με συγκεκριμένες, προς την κατεύθυνση αυτή, παρεμβάσεις, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασία του αγαθού της ασφάλειας και αυστηρή τήρηση του νόμου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα