Ψηφιακές τεχνολογίες στη ναυτιλία

05 Aug 2019, 11:45 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Ψηφιακές τεχνολογίες στη ναυτιλία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η διοίκηση του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας, ΣΕΚΕΕ, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με αντικείμενο την ενημέρωση για τις δράσεις του συνδέσμου, την Ανάπτυξη του επιχειρηματικού Οικοσυστήματος γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες στη Ναυτιλία, την Ενίσχυση της εξωστρέφειας του, τη συμμετοχή στα Ποσειδώνια 2020 και την ευρύτερη Επιχειρηματική δικτύωση των καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση & επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της ναυτιλίας στα εργαλεία της Ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και η συνεργασία με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα για την πρακτική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και την προσέλκυση επενδύσεων.

Απο πλευράς ΣΕΚΕΕ συμμετείχαν οι Γιώργος Μαρκατάτος, Αντιπρόεδρος ΔΣ, CEO Regate, Άγγελος Αναγνώστου, Αντιπρόεδρος ΔΣ, Director E-Collaboration Services SoftOne, Σπύρος Καράμπαμπας, Συντονιστής Διεθνών Δράσεων και Ναυτιλίας ΔΣ ΣΕΚΕΕ, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, CEO Metis και Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΚΕΕ.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Παντελής Αγγελίδης, δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε εκ μέρους του  ΣΕΚΕΕ τις επισημάνσεις του Υπουργού, σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, οι οποίες αλλάζουν άρδην το ανταγωνιστικό πεδίο της ναυτιλίας, τον τρόπο λειτουργίας των ναυτιλιακών εταιρειών και μεγεθύνουν τα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση και κατάρτιση των στελεχών και του προσωπικού της ελληνικής ναυτιλίας. Σε αυτή την κατεύθυνση ο ΣΕΚΕΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και ανάπτυξη του οικοσυστήματος της τεχνολογικής καινοτομίας στη ναυτιλίας, τη διεθνή παρουσία των καινοτομικών επιχειρήσεων και την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού στη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών και εργαλείων. Η ομάδα Ψηφιακών Τεχνολογιών Ναυτιλίας - Marine 4.0 του ΣΕΚΕΕ, σήμερα αποτελείται από 25 καινοτομικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες και ορισμένες ήδη διακρίνονται διεθνώς. Η Ελληνική ναυτιλία με την διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά τεχνολογίας μπορεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος της παγκόσμιας ναυτιλίας και να αποτελέσει παράδειγμα για την ελληνική οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα