Αστυνόμευση σε Μετρό και τουριστικά αξιοθέατα της Αθήνας

02 Aug 2019, 12:19 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Αστυνόμευση σε Μετρό και τουριστικά αξιοθέατα της Αθήνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Mε άμεσα αντανακλαστικά απαντά η κυβέρνηση στο πρόβλημα των κλοπών που ταλανίζει κατοίκους και τουρίστες στην Αθήνα κυρίως στο Μετρό και σε τουριστικά αξιοθέατα.

Ήδη ετέθη σε εφαρμογή το σχέδιο αστυνόμευσης των σταθμών του Μετρό με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου. Στη διάθεση της υπηρεσίας έχουν τεθεί 130 αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό και μαύρη στολή και όχι ως είθισται την μπλε για την παρακολούθηση των 47 σταθμών του Μετρό.  Για παράδειγμα σήμερα το σταθμό του Μετρό του Συντάγματος επόπτευαν 3 αστυνομικοί. Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι  εμφανής από την αρχή λειτουργίας του Μετρό μέχρι την λήξη.

Παράλληλα, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης έχουν ξεκινήσει περιπολίες στα τουριστικά αξιοθέατα της Αθήνας προκειμένου να αντιμετωπίσουν την μάστιγα των κλοπών σε ανυποψίαστους τουρίστες. Να σημειωθεί ότι κρούσματα κλοπών από μικροομάδες που δρουν με τη μέθοδο απόσπασης της προσοχής των τουριστών  έχουν καταγραφεί ακόμη και στην πλατεία Συντάγματος. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα