Πρόταση για εκπαιδευτικα προγράμματα ομογενών στην Ελλάδα

01 Aug 2019, 13:40 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Πρόταση για εκπαιδευτικα προγράμματα ομογενών στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, συναντήθηκε χθες με τον Κλεάνθη Λαγόπουλο, π. Διευθυντή Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, τον Πατέρα Ρωμανό Καράνο, Επικ. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και την Δρ. Γιούλη Διαμαντή-Καράνου, Επικ. Καθηγήτρια του Northeastern University.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε πρόταση σχετικά με την δημιουργία καλοκαιρινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα για ομογενείς εφήβους της Αμερικής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και άλλων αγγλόφωνων χωρών (Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας, Μεγ. Βρετανίας).

Από πλευράς του, ο κ. Διαματάρης υπογράμμισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της πολιτείας για την πρόταση και ανέθεσε στον επίσης παριστάμενο Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννη Χρυσουλάκη, τον συντονισμό των σχετικών ενεργειών για την διερεύνηση των δυνατοτήτων υλοποίησης της πρότασης. Ο κ. Υφυπουργός τόνισε, τέλος, στους συνομιλητές του ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των θεμάτων εκπαίδευσης ομογενών εφήβων στην Ελλάδα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα