Συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού με την Εκκλησία για τον προσκυνηματικό τουρισμό

30 Jul 2019, 11:25 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού με την Εκκλησία για τον προσκυνηματικό τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ενημερωτική συνάντηση με επίκεντρο το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην προώθηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, στο υπουργείο Τουρισμού με πρωτοβουλία του υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη.

Η συνάντηση έγινε μεταξύ του υπουργού και του Εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, Γραμματέως της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Ο υπουργός και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο θρησκευτικό τουρισμό, οι οποίες αφορούν τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και σε πανελλήνια συνέδρια, την έκδοση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, και την συμμετοχή σε Διακρατικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για να την ανάγκη να συνεχιστεί η παρουσία της Εκκλησίας σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, να διευρυνθούν οι συμμετοχές της σε νέες αγορές εντός και εκτός Ευρώπης, αλλά και να διασφαλισθεί χρηματοδότησή της μέσω Διακρατικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων περί Τουρισμού και Πολιτισμού.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης δεσμεύθηκε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού θα συνεργαστούν στην πραγματοποίηση του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού), το οποίο θα διεξαχθεί, υπό τον Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, στην Ήπειρο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019, με θέμα: «ΗΠΕΙΡΟΣ: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ - ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ». 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα