Επιχορήγηση σε επενδυτικά σχήματα για οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα

11 Apr 2019, 15:58 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Επιχορήγηση σε επενδυτικά σχήματα για οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 εντάχθηκε το έργο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο: «Επιχορήγηση στην ΤΑΝΕΟ ΑΕ για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα με στόχο την ανάπτυξη της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα».

Η ένταξη εγκρίθηκε με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, που αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια (ΑΔΑ: ΩΥΩ1465Χ18-ΒΝ5). 

Με το συγκεκριμένο έργο, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας Α.Ε. («ΤΑΝΕΟ Α.Ε.») επιχορηγείται με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή του σε νεοϊδρυθέντα ταμεία επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital Funds) που θα επενδύουν στη δημιουργία κινηματογραφικών/τηλεοπτικών παραγωγών, κινουμένων σχεδίων αλλά και ψηφιακών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος σε σχετική του δήλωση ανέφερε: «Το νέο επενδυτικό σχήμα επιδιώκει την ενθάρρυνση και προσέλκυση επενδύσεων για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα, με πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για την οικονομία της χώρας, αλλά και για την ανάδειξη του πολιτισμικού και φυσικού της πλούτου. Το εν λόγω έργο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου της κυβέρνησης με σκοπό τη στήριξη της δημιουργικής βιομηχανίας. Μετά τις συντονισμένες μας προσπάθειες (cash rebate 35%, φορολογική έκπτωση 30%, αναπτυξιακός νόμος κτλ.) προστίθεται ένα ακόμη αναπτυξιακό εργαλείο για να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ανταγωνιστική στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Πλέον δημιουργούνται περισσότεροι και πιο άμεσοι τρόποι προσέλκυσης (συν)επενδυτών και περισσότερες ευκαιρίες για την παραγωγή κινηματογραφικής και τηλεοπτικής μυθοπλασίας, καθώς και νέες προοπτικές χρηματοδότησης για τον συνεχώς ανερχόμενο χώρο του gaming».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα