Καταγγελία Ξ.Ε.Ε. στον ΟΠΙ για το αμοιβολόγιο του οργανισμού «ΕΔΕΜ»

08 Aug 2022, 09:19 | ΞΕΕ

TornosNews.gr

Καταγγελία Ξ.Ε.Ε. στον ΟΠΙ για το αμοιβολόγιο του οργανισμού «ΕΔΕΜ»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε καταγγελία στον ΟΠΙ για το αμοιβολόγιο του οργανισμού «ΕΔΕΜ» προχώρησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, καθώς, όπως τονίζεται, ο εν λόγω Οργανισμός αρνείται να τεκμηριώσει τον τρόπο που υπολογίζει την αμοιβή της.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός. σε επιστολή προς τους ξενοδόχους, αναφέρει για το θέμα:

"Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας για διευθέτηση του ύψους της αμοιβής του πνευματικού δικαιώματος στον ήχο, αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό. Ο Οργανισμός ΕΔΕΜ , παρά την φθίνουσα πορεία του εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου του και το γεγονός ότι  εκπροσωπεί σήμερα ένα ελάχιστο ρεπερτόριο από αυτό που εκπροσωπούσε η ΑΕΠΙ, αρνείται να τεκμηριώσει όπως οφείλει από τον νόμο τον τρόπο που υπολογίζει την αμοιβή της και αξιώνει  αμοιβές που ανέρχονται στο 70 με 80% των αμοιβών που καταβάλλαμε επί ΑΕΠΙ !

Επειδή οι επανειλημμένες συναντήσεις μας για εξεύρεση συμφωνίας αποτύχανε με υπαιτιότητα της ΕΔΕΜ, υποχρεωθήκαμε εκ των πραγμάτων να υποβάλουμε στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) καταγγελία, την οποία μπορείτε να  βρείτε συνημμένα, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά από συνεχόμενες αναφορές σας την πίεση που δέχεστε και τις απειλές περί αγωγών και μηνύσεων. Ο ΟΠΙ, καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού, οφείλουν να παρέμβουν στην αυθαιρεσία που εξελίσσεται!

Για τον καλύτερο προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων μας, παρακαλούμε όπως μας στείλετε τις απειλητικές προσκλήσεις που λαμβάνετε από την ΕΔΕΜ, προκειμένου να καταδείξουμε με την καταγγελία μας την αθέμιτη πρακτική της.

Τέλος για να καταστήσουμε σαφές ότι οι Ξενοδόχοι στηρίζουν τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και ότι είναι πρόθυμοι να καταβάλλουν αυτά που οφείλουν, σας γνωστοποιούμε ότι με τον έτερο πυλώνα του πνευματικού δικαιώματος στον ήχο (και διάδοχο της ΑΕΠΙ) την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, συνάψαμε σύμβαση παράτασης του χρόνου προσχώρησης έως 31/12/2022, ώστε να ωφεληθείτε από τις εκπτώσεις που είχαν προβλεφθεί με το αρχικό μνημόνιο της.

Επισημαίνουμε ότι το ΞΕΕ παραμένει αταλάντευτο στην προσπάθειά του να εξορθολογίσει τις αμοιβές για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα , όπως και τον τρόπο καταβολής τους μέσα από την πλατφόρμα που έχουμε δημιουργήσει, όπου μπορείτε  να δείτε το αναλυτικό περιεχόμενο του κάθε μνημονίου και  να  υπολογίσετε και τις χρεώσεις του ξενοδοχείου σας  για τους οργανισμούς «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ», «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» και «ΔΙΑΣ-ΕΡΜΕΙΑΣ-ΗΡΙΔΑΝΟΣ» : https://services.grhotels.gr/el/CopyRightNew

Στην πλατφόρμα  του ΞΕΕ δεν έχουν ενταχθεί οι οργανισμοί  «ΑΘΗΝΑ» και «ΔΙΟΝΥΣΟΣ- GEA (ΑΠΟΛΛΩΝ-ΕΡΑΤΩ- GRAMMO), των οποίων τα μνημόνια με το ΞΕΕ, μπορείτε να αναζητήσετε στο  site  μας : https://www.grhotels.gr/app/uploads/2019/07/mnimoniosimfoniasathina.pdf  και https://www.grhotels.gr/app/uploads/2019/07/mnimoniosimfoniasdionisos.pdf"

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα