O CapsuleT νικητής στα South Europe Startup Awards 2022

28 Jul 2022, 14:30 | ΞΕΕ

TornosNews.gr

O CapsuleT νικητής στα South Europe Startup Awards 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μια ακόμα τιμητική διάκριση προστέθηκε στις φετινές επιτυχίες του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κατηγορία “Best Accelerator/Incubator Program” της ευρωπαϊκής διοργάνωσης για startups “South Europe Startup Awards” (SESA), όπως ανακοινώθηκε στις 27 Ιουλίου.

Τo South Europe Startup Award καλύπτει τις περιοχές της Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Μάλτας, Κύπρου και Ελλάδας και έχει σαν στόχο να γίνει το one-stop-shop event για κάθε ένα από τα οικοσυστήματα startup των συμμετεχουσών χωρών εμπνέοντας, τονώνοντας και αναγνωρίζοντας το επιχειρηματικό πνεύμα, την ανατρεπτική ικανότητα καινοτομίας, τη συνοχή του οικοσυστήματος και τη συνεργασία προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης κάθε χώρας.

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος Αλέξανδρος Βασιλικός συνεχάρη την ομάδα του CapsuleT αναφέροντας ότι «Μια πρωτοβουλία όπως ο επιταχυντής μας, που καταφέρνει να διακριθεί μέσα στα 3 χρόνια λειτουργίας του τόσο στην Ελλάδα μέσω των Tourism Awards, όσο και στο εξωτερικό με την κατάκτηση της νικήτριας θέσης στα South Europe Startup Awards, αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει όραμα, στόχευση και συλλογική συμμετοχή, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές όχι μόνο για τον κλάδο μας, την ξενοδοχία και τον τουρισμό, αλλά συνολικότερα προοπτικές αναγνώρισης και ανάπτυξης νέων συνεργασιών και με εταίρους στο εξωτερικό με στόχο την ενδυνάμωση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων σε αυτή».

Η κα. Κατερίνα Σαριδάκη, Διευθύντρια του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator αναφέρει, επίσης: «Είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά και τιμή αυτό το βραβείο, αποτελεί μια ηθική αναγνώριση της προσπάθειάς μας, μια αναγνώριση πέρα από τα σύνορά μας, πολύ σημαντική τόσο για εμάς ως επιταχυντής και ομάδα που σχεδιάζει και υλοποιεί το πρόγραμμα του CapsuleT, όσο όμως θεωρώ και για όλους όσους μας στηρίζουν από την πρώτη στιγμή, τους χορηγούς και στρατηγικούς μας συνεργάτες, τους εξαιρετικούς κριτές και μέντορες που αφιερώνουν προσωπικό χρόνο και τεχνογνωσία εθελοντικά αλλά κυρίως τις ομάδες μας, που μας εμπιστεύονται να τους στηρίξουμε και να τους καθοδηγήσουμε στα επόμενα βήματά τους. Το βραβείο αυτό αφορά όλη την κοινότητά μας, και αποτελεί μια γιορτινή στιγμή αλλά και μια στιγμή ευθύνης απέναντι σε αυτό που κάνουμε και στα επόμενα βήματα μας. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζουν και βέβαια όσους μας ψήφισαν κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας κοινού αλλά και την επιτροπή των βραβείων SESA για αυτή την τιμητική διάκριση».

Σημειώνεται ότι ο CapsuleT κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση και να ξεχωρίσει ως το καλύτερο πρόγραμμα επιτάχυνσης στη Νότια Ευρώπη για το 2022 ανάμεσα σε 10 ακόμα φιναλίστ. Αξίζει να αναφερθούν παρακάτω όλες οι συμμετοχές του SESA 2022 και να δοθούν συγχαρητήρια στην κάθε μια από αυτές:

Ελλάδα

·      CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator (νικήτρια)

·      Athens Center for Entrepreneurship and Innovation

 

Ισπανία

·      Bridge for Billions

·      Espacio Res

·      GoHub

 

Ιταλία 

·      Foundamenta

·      Zcube

·      012Factory

 

Κύπρος

·      CyprusInno

 

Πορτογαλία 

·      SANJOTEC - Science & Technology Park

·      Vodafone Power Lab

·      Building Global Innovators

Όλες οι υποψηφιότητες-φιναλίστ SESA για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική περίοδο ανά χώρα και κατηγορία είναι διαθέσιμες εδώ

Λίγα λόγια για το South Europe Startup Award

Το South Europe Startup Award (SESA) ανήκει στο ευρύτερο δίκτυο GSA και ξεκίνησε το 2019 με σκοπό να φιλοξενεί έναν διαγωνισμό για startup που καλύπτει  όλες τις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Το SESA ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη από το X23 – The Innovation Bakery και το πρόγραμμα υψηλής ανάπτυξης EXOO23|Radical™. Το X23 είναι ένα ανεξάρτητο πολυεπιστημονικό, αυτοσυντηρούμενο ερευνητικό κέντρο που ιδρύθηκε το 1999, αφοσιωμένο στην καινοτομία, την έρευνα, την ανάπτυξη και την αναβάθμιση.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να συνδέσει τους παίκτες του εκάστοτε οικοσυστήματος και να τους δεσμεύσει να υποστηρίξουν τη διεθνή έκθεση των startups, ,να τονώσουν την ανάπτυξή τους και να επεκταθούν στις διεθνείς αγορές.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα