ΞΕΕ | Τριήμερη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της HOTREC σε Αθήνα και Σαντορίνη

08 Jun 2022, 10:24 | ΞΕΕ

TornosNews.gr

ΞΕΕ | Τριήμερη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της HOTREC σε Αθήνα και Σαντορίνη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε Αθήνα και Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε η τριήμερη συνάντηση της HOTREC, που αντιπροσωπεύει τον κλάδο των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των καφέ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχολιάζοντας την επιλογή της Ελλάδας γι αυτή τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, σε ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει:

"Εξαιρετικά τιμητική για τη χώρα μας η τριήμερη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της HOTREC (ExCom Meeting) σε Αθήνα και Σαντορίνη. Στο δείπνο που παρατέθηκε στην Αθήνα για την  ηγεσία της ευρωπαϊκής Φιλοξενίας παραβρέθηκαν και οι πρέσβεις των χωρών που εκπροσωπούνται στην Εκτελεστική Επιτροπή της HOTREC και είχαμε την ευκαιρία ενός γόνιμου διαλόγου για τον τουρισμό και τη διπλωματία και πως μπορούν να φέρνουν πιο κοντά τους λαούς, σε μια συγκυρία μεγάλων προκλήσεων. 

Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής στη Σαντορίνη βρέθηκαν στο επίκεντρο όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της Φιλοξενίας, όπως η έλλειψη προσωπικού, οι πληθωριστικές πιέσεις, το ενεργειακό κόστος και τα νωπά τραύματα που αφήνει η πανδημία. Κοινή διαπίστωση πως η επιθυμία για ταξίδια θα χαρακτηρίσει αυτό το καλοκαίρι αλλά οι προκλήσεις παραμένουν πολλές και μεγάλες.

Επίσης κατά την παραμονή στη Σαντορίνη τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της HOTREC είχαν την ευκαιρία συναντήσεων και επαφών με αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νησιού αλλά και επισκέψεων σε τοπικές επιχειρήσεις. 

Η Hotels, Restaurants, Bars & Cafés in Europe (HOTREC) ως ευρωπαϊκή «ομπρέλα» των ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφέ, εκπροσωπώντας  2.000.000 επιχειρήσεις με 12.000.000 εργαζόμενους, υποστηρίζει ενεργά τα συμφέροντα της φιλοξενίας στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς, ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των μελών της και προωθεί την καινοτομία. 

Η ελληνική Φιλοξενία εκπροσωπείται στη HOTREC από τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το οποίο ήταν και ο οικοδεσπότης του ExCom Meeting. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα