Τιμητική διάκριση για τον CapsuleT στα Tourism Awards 2022

11 May 2022, 12:19 | ΞΕΕ

TornosNews.gr

Τιμητική διάκριση για τον CapsuleT στα Tourism Awards 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με τιμητικό βραβείο διακρίθηκε για το έργο και τις δράσεις του ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, ο πρώτος και ο μοναδικός επιταχυντής που επικεντρώνεται αποκλειστικά στις τεχνολογικές startup τουρισμού στην Ελλάδα - πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στα βραβεία του τουριστικού κλάδου “Tourism Awards 2022”, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 9 Μαΐου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, παρουσία δημόσιων φορέων και εκπροσώπων των Υπουργείων Τουρισμού και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Το βραβείο δόθηκε στην Διευθύντρια του CapsuleT, κα. Κατερίνα Σαριδάκη από τον Υφυπουργό Έρευνας & Καινοτομίας, κ. Χρίστο Δήμα, ενώ σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή για τον επιταχυντή στη σκηνή βρέθηκε και ο εμπνευστής του και Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., κος. Αλέξανδρος Βασιλικός.

Η κα. Σαριδάκη, απευθυνόμενη στο γεμάτο από καταξιωμένους επιχειρηματίες, στελέχη και άλλους εκπροσώπους του κλάδου «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού», δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που η αναγνώριση των προσπαθειών μας συμπίπτει με το κλείσιμο 3 χρόνων σκληρής, αλλά και οργανωμένης δουλειάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε. για την συνεχή υποστήριξη και παρουσία του, στους Έλληνες ξενοδόχους για την υποστήριξή τους, στην ομάδα του CapsuleT για τη σκληρή δουλειά και φυσικά σε όλους τους στρατηγικούς μας συνεργάτες, τους εθελοντές – μέντορες και ομιλητές των προγραμμάτων μας που με την ενεργή συμμετοχή και την ανιδιοτελή προσφορά τους δείχνουν στις ομάδες μας τον δρόμο για ένα καλύτερο επιχειρηματικό μέλλον».

Στον πλευρό του επιταχυντή στα “Tourism Awards 2022” βρέθηκαν, επίσης, τρεις (3) ελληνικές travel tech startups, όλες τους νικήτριες ομάδες του Προγράμματος Επιτάχυνσης. Η Vivestia, η Campsaround και η Hotellisense γεμάτες διάθεση συζήτησαν με τους εκπροσώπους του τουρισμού τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις τους, ενώ το stand τους επισκέφτηκαν - μεταξύ άλλων - η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη και ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε, κος. Αλέξανδρος Βασιλικός. 

O CapsuleT ξεκίνησε το έργο του το 2019 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει: 

  • 4 κύκλους Προγράμματος Επιτάχυνσης
  • 3 νεανικούς διαγωνισμούς “Idea Platform”
  • 80 εργαστήρια για ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες
  • Πάνω από 1500 ώρες συνεδριών καθοδήγησης
  • 35 on-site visits και πολυάριθμες συναντήσεις σε ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία
  • 29 συμμετοχές σε εκδηλώσεις και εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Μέσα σε μόλις 3 χρόνια λειτουργίας ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator έχει καταφέρει να βοηθήσει μέσα από τα προγράμματά του 70 νεοφυείς επιχειρήσεις και ομάδες που βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο και τους 174 ιδρυτές τους, οι οποίοι πέτυχαν 39 pivot, πραγματοποίησαν 239 πιλοτικά σε ξενοδοχεία και κέρδισαν 884 πελάτες, επέκτειναν το δίκτυο τους με 56 συμβούλους και 345 στρατηγικές συνεργασίες.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα