ΞΕΕ: Εκλογές για νέο ΔΣ στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου του 2021

30 Jun 2021, 12:28 | ΞΕΕ

TornosNews.gr

ΞΕΕ: Εκλογές για νέο ΔΣ στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου του 2021

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tην προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρονική περίοδο από 15 Ιανουαρίου 2022 έως 14 Ιανουαρίου 2026 αποφάσισε το ΔΣ του ΞΕΕ κατά την 31η συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου του 2021.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου του 2021, λόγω λήξης της θητείας της σημερινής Διοίκησης του Eπιμελητηρίου στις 15 Ιανουαρίου του 2022.

Οι εκλογές θα διενεργηθούν μέσω του διαδικτύου με ηλεκτρονική ψήφο.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ», το οποίο έχει αναπτύξει και υποστηρίζει τεχνολογικά η Ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. Η ΕΔΥΤΕ Α.Ε., βάσει σύμβασης με το Ξ.Ε.Ε., θα έχει την πλήρη ευθύνη της άρτιας διενέργειας της διαδικασίας, η οποία βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για την διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών που διασφαλίζουν πλήρως το αδιάβλητο και απόρρητο της εκλογικής διαδικασίας.

Στις εκλογές αυτές δικαιούνται να μετάσχουν όλα τα ξενοδοχεία και κάμπινγκ των οποίων το ειδικό σήμα λειτουργίας δεν θα έχει ανακληθεί οριστικά μέχρι την προηγούμενη των εκλογών, ή λειτουργούν νόμιμα βάσει γνωστοποίησης του άρθρου 40 του ν. 4442/2016 (ΦΕΚ 230/Α’) και εφόσον μέχρι την οριστικοποίηση των εκλογικών καταλόγων έχουν καταβάλει τις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 εισφορές τους στο Επιμελητήριο. 

Με απόφαση του Δ.Σ. του Ξ.E.E. ορίσθηκε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν και τα ξενοδοχεία και κάμπινγκ που δεν πληρούν τον παραπάνω όρο, αλλά έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλομένων προς το Ξ.E.E. εισφορών τους και καταβάλουν εμπρόθεσμα τις συμφωνηθείσες δόσεις.

Σε όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν είτε ατομικώς είτε με οποιαδήποτε εταιρική μορφή, το δικαίωμα του εκλέγειν ασκείται από το φυσικό πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί το ισχύον ειδικό σήμα λειτουργίας ή η τελευταία γνωστοποίηση λειτουργίας του ξενοδοχείου ή του κάμπινγκ.

Ποιοί έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι

α. Στις Ατομικές Επιχειρήσεις το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει το φυσικό πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί το ειδικό σήμα λειτουργίας ή η γνωστοποίηση λειτουργίας του ξενοδοχείου ή του κάμπινγκ. Αν το ειδικό σήμα λειτουργίας έχει εκδοθεί στο όνομα περισσοτέρων από ένα (1) προσώπων, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει το ένα (1) από τα πρόσωπα αυτά, το οποίο ορίζεται εγγράφως από τα λοιπά.

β. Στις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει ο ομόρρυθμος εταίρος, που υποδεικνύεται εγγράφως από τους λοιπούς εταίρους.

γ. Στις Ανώνυμες Εταιρείες το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει το πρόσωπο που ορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας με απόφασή του.

δ. Στις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει ο εταίρος που ορίζεται με απόφαση της Συνέλευσης των Εταίρων μεταξύ εκείνων που έχουν την ιδιότητα του Διαχειριστή. Αν δεν υπάρχει εταίρος διαχειριστής, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει ο εταίρος που ορίζεται με απόφαση της Συνέλευσης των Εταίρων μεταξύ εκείνων των οποίων η μερίδα συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 20%.

ε. Στις Ι.Κ.Ε. εφαρμόζεται αναλόγως ό,τι ισχύει και για τις Ε.Π.Ε. 

στ. Κάθε φυσικό πρόσωπο που συγκεντρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι μόνο για ένα (1) ξενοδοχείο ή ένα (1) κάμπινγκ.

Δείτε την προκήρυξη εκλογών στο συνημμένο αρχείο

Επισυναπτόμενα Αρχεία
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα