ΞΕΕ: Προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού
01 Jun 2021, 11:20 | ΞΕΕ
TornosNews.gr
Με στόχο την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού και την ανάδειξη των προϊόντων της χώρας στο εξωτερικό, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας αποφάσισε να δώσει ώθηση στη δράση της διάσημης ισραηλινής σεφ κα Atalya Ein Mor η οποία έχει επισκεφθεί την Κρήτη, αναδεικνύοντας επιμέρους θεματικές γαστρονομικές ενότητες της Μεγαλονήσου. Επισημαίνεται ότι η ισραηλινή σεφ βρίσκεται από τα τέλη Απριλίου στην Κρήτη, ενώ ισραηλινά γκρουπ αναμένεται να την πλαισιώνουν για 6 περίπου μήνες, γνωρίζοντας από κοντά την ελληνική και ειδικότερα κρητική διατροφή.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στο νομό Λασιθίου, όπου διενεργήθηκαν ειδικά γαστρονομικά events (σε Ορεινό, στον Μακρύ Γυαλό, στα Σχινοκάψαλα, το Διασκάρι και τη μονή Τοπλού) με την ισραηλινή σεφ, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη που όπως και ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης υποστήριξαν από την αρχή την πρωτοβουλία.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλικός : «Ήδη από το 2012, το ΞΕΕ έχει αναδείξει τη θετική διάδραση του τουρισμού με τις τοπικές κοινωνίες. Ειδικά με το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας σε όλη την Ελλάδα μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους και φέρνοντας σε πρώτο πλάνο το γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής. Με την επίσκεψή μας στα ορεινά χωριά της Κρήτης στηρίζουμε έμπρακτα το γαστρονομικό τουρισμό, δείχνοντας τον δρόμο προς το αύριο. Ένα νέο μοντέλο ποιοτικού τουρισμού που θα συμπεριλαμβάνει και θα ενισχύει ακόμη περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες».
Ένθερμη υποστηρίκτρια του project η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, βρέθηκε μαζί με την Atalya Ein Mor και τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες της γεύσης την Τετάρτη και Πέμπτη για να ενισχύσει το εγχείρημα. Άλλωστε ως αρμόδια υφυπουργός έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη συστηματική προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της Ελλάδας.
Από την περασμένη Κυριακή μαζί με το πρώτο της γκρουπ 10 Ισραηλινών για την φετινή χρονιά, η ισραηλινή σεφ περιοδεύει στα χωριά του Λασιθίου. Γνωρίζουν τις αυθεντικές συνταγές από τις ντόπιες μαγείρισσες, παρέα με κέρασμα ρακής, συμμετέχουν σε εργαστήρια μαγειρικής, όπου έχουν την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη τις ξεχωριστές κρητικές συνταγές.
Σημειώνεται ότι η Atalya Ein Mor, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ. Της αρέσει να μαγειρεύει την ισραηλινή κουζίνα – και πιο συγκεκριμένα το Shakshuka – όπως λέει και η ίδια «Το Ισραήλ είναι ένας μεγάλος συνδυασμός πολιτισμού από όλο τον κόσμο και το φαγητό είναι ένα μείγμα». Έχοντας ως γνώμονα αυτό και θέλοντας να φέρει κοντά τους ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, παρέχει εξαιρετικές γαστρονομικές εκδηλώσεις: γεύματα, εργαστήρια, αποκλειστικές συγκεντρώσεις και γαστρονομικές περιηγήσεις που αποκαλύπτουν τα βαθύτερα μυστικά του Ein Kerem, της Ιερουσαλήμ.
Τέλος, αναφερόμενη στην παρουσία της στην Κρήτη δήλωσε : «Μέσω του γευστικού tour οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παράδοση της Ανατολικής Κρήτης. Το παραδοσιακό φαγητό είναι ο καλύτερος τρόπος γνωριμίας με ένα ξένο πολιτισμό. Στην περιοχή αυτή δε της Κρήτης οι παραδοσιακές συνταγές διατηρούν την αυθεντικότητά τους».
διαβάστε ακόμα
- Διακήρυξη από τη Ρόδο | Ο ευρωπαϊκός τουρισμός δεσμεύεται για τη βιωσιμότητα 10/04 | 11:19
- ΙΤΕΠ | Παρουσιάστηκε το έργο και οι δράσεις του στη συνέλευση 04/04 | 14:04
- Ευρωπαϊκός τουρισμός | Στη Ρόδο Φόρουμ της HOTREC για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής 03/04 | 12:01
- Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ 22/03 | 11:19
- 5oς νεανικός διαγωνισμός “Idea Platform” | Οι αιτήσεις συνεχίζονται! 20/03 | 19:06
- ΞΕΕ | Έντονη δυσαρέσκεια για την ποσόστωση ελληνικών τραγουδιών και μουσικής στα ξενοδοχεία 06/03 | 13:58
- Πέμπτο Idea Platform του CapsuleT – Οι αιτήσεις άνοιξαν για έξυπνες ιδέες τεχνολογίας στον τουρισμό 26/02 | 12:27
- Σημαντική συνεργασία ΞΕΕ και PricewaterhouseCoopers για το Ελληνικό Πρωϊνό 18/02 | 07:53
- Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού από το ΞΕΕ για προγράμματα κατάρτισης του υπ. Τουρισμού 19/02 | 07:57
- ΞΕΕ: Nέα εποχή για τα Boutique Hotel στην Ελλάδα (video) 14/02 | 16:01
δημοφιλέστερα
- 1 Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα 24.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 2 Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη 24.04.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 3 FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους 23.04.2024 | TOUR OPERATORS
- 4 Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο 24.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 5 EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024 24.04.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 6 CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024 24.04.2024 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 7 Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor 23.04.2024 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 8 ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος 23.04.2024 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 9 Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος 24.04.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 10 Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο 24.04.2024 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ