Π. Αντωνίου: Να δημιουργηθεί «Ασφαλιστικό κεφάλαιο» για περιόδους κρίσης στον τουρισμό

04 Oct 2019, 13:24 | ΞΕΕ

TornosNews.gr

Π. Αντωνίου: Να δημιουργηθεί «Ασφαλιστικό κεφάλαιο» για περιόδους κρίσης στον τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη δημιουργία «Ασφαλιστικού κεφαλαίου» από τον ξενοδοχειακό κλάδο για την αντιμετώπιση περιστατικών όπως η κατάρρευση της Thomas Cook στην ελληνική τουριστική αγορά, προτείνει ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου και μέλος ΔΣ του ΞΕΕ, κ. Περικλής Αντωνίου σε επιστολή του προς τον υπουργό Τουρισμού.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αντωνίου, όταν οι άμεσες ετήσιες τουριστικές εισπράξεις ξεπερνούν τα 15-17 δισ. ευρώ και οι έμμεσες πλησιάζουν τα 35-40 δισ., δεν θα πρέπει να αποκλείεται η χώρα μας να καλύψει τη διαφορά των 315 εκατ. ευρώ μείον όσα εισπραχθούν από τις διεκδικήσεις των καταλυμάτων. 

Επιπλέον, τονίζει την ανάγκη η Πολιτεία να μην ξεχνά τις υποχρεώσεις της για τις αιτούμενε από την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου αποζημιώσεις των εργαζομένων και επιχειρήσεων των 30 περίπου καταλυμάτων, κυρίως στη βόρεια Λέσβο, οι τζίροι των οποίων κατέρρευσαν το 2016 λόγω του προσφυγικού.

Ο κ. Αντωνίου τονίζει ότι για τις 30 ξενοδοχειακές μονάδες είχε σταλεί πλήρης φάκελος στην ποξ με όλα τα στοιχεία που τεκμηρίωναν τη ζημιά που είχαν υποστεί οι ίδιες και οι εργαζόμενοί τους. Επίσης, επισημαίνει, είχε υποβληθεί αίτημα της Ένωσης προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να συμπεριληφθούν στο τότε επίμαχο άρθρο 36 του υπό ψήφιση Νόμου όμως μέχρι σήμερα τα 30 ξενοδοχεία δεν έχουν αποζημιωθεί.

Σε άλλη επιστολή του προς τον υπουργό Τουρισμού, επαινεί την πρωτοβουλία για τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης, με την προϋπόθεση να «θωρακιστεί» θεσμικά η ξενάγηση, να γίνει όπου επιβάλλεται και αποκλειστικά από πτυχιούχους αναγνωρισμένων σχολών ξεναγών, για εθνικούς λόγους. Δεν είναι δυνατόν, επισημαίνει, οι ξεναγήσεις σε μια κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή, να γίνονται από μη πτυχιούχους είτε από ξένους που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα