Χριστίνα Τετράδη: Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο θα προσελκύσει επενδύσεις

22 Sep 2019, 13:18 | ΞΕΕ

TornosNews.gr

Χριστίνα Τετράδη: Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο θα προσελκύσει επενδύσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης θα διαμορφώσει γόνιμο έδαφος για την προσέλκυση επενδύσεων, τονίζει σε δηλώσεις της η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου κυρία Χριστίνα Τετράδη.

Αναλυτικά το σχόλιο της κυρίας Τετράδη:

«Σήμερα, πολλές επενδύσεις στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, παραμένουν στα «χαρτιά», καθώς καθυστερεί σημαντικά η αδειοδότησή τους. Οι επενδυτικοί νόμοι, αντί να λειτουργούν ως αναπτυξιακό εργαλείο, εγκλωβίζουν τους επενδυτές σε διοικητικές διαδικασίες και καθυστερήσεις, στερώντας από τη χώρα και την οικονομία πολύτιμους πόρους και από την κοινωνία και τους πολίτες, νέες θέσεις εργασίας.

Με το αναπτυξιακό σχέδιο νόμου που παρουσιάζει η κυβέρνηση, προβλέπεται μεγαλύτερη ευελιξία στις επενδύσεις που θεωρούνται στρατηγικές για να μπορέσουν να αδειοδοτηθούν γρήγορα. 

Οι σαρωτικές παρεμβάσεις που περιέχονται στο νομοσχέδιο επιτρέπουν τη διαμόρφωση γόνιμου εδάφους και φιλικού κλίματος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αφήνοντας πίσω τα εμπόδια του παρελθόντος. 

Το πιο σημαντικό είναι, όμως, ότι η ευέλικτη διαδικασία που εισάγει η νέα νομοθεσία, επιτρέπει τη δημιουργία πολλών και κατά τεκμήριο καλών θέσεων εργασίας.   

Με το πολυνομοσχέδιο εισάγεται μια περισσότερο ευέλικτη διαδικασία πιστοποίησης της ολοκλήρωσης και έναρξης παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης από ορκωτούς-ελεγκτές λογιστές ή ελεγκτικές εταιρείες, καθώς και από πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους μηχανικούς ή άλλης επαγγελματικής ειδικότητας πρόσωπα, που πληρούν τα κριτήρια που ορίζει η σχετική διάταξη. 

Σχετικά με τα εργασιακά θέματα, το νομοσχέδιο φέρνει τομές στην αγορά εργασίας υπέρ των εργαζομένων, των συνεπών επιχειρήσεων, της πλήρους απασχόλησης, της αύξησης των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία και της νομιμότητας της αγοράς εργασίας.»

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα