ΞΕΕ: Ξεκινά ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Επιτάχυνσης CapsuleT

06 Sep 2019, 12:00 | ΞΕΕ

TornosNews.gr

ΞΕΕ: Ξεκινά ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Επιτάχυνσης CapsuleT

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εγκαινιάστηκε ο 1ος κύκλος του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου startup επιταχυντή αποκλειστικά για τον τουρισμό που δημιουργήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος. 

Σε ειδική εκδήλωση, χθες 5 Σεπτεμβρίου στις νέες εγκαταστάσεις του CapsuleT στην Καλλιθέα,  η ομάδα του επιταχυντή καλωσόρισε με ένα “Welcoming Event” τις 10 ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κατάφεραν να ενταχθούν στον 1ο κύκλο του προγράμματος (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2019).

Υπογραμμίζεται ότι αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα υπέβαλαν ιδιαίτερα αξιόλογες startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ενώ η αξιολόγησή τους πραγματοποιήθηκε από διακεκριμένους κριτές του κλάδου.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Προγράμματος Επιτάχυνσης, όπου παρευρέθηκαν μέντορες, στρατηγικοί συνεργάτες της πρωτοβουλίας αλλά και σημαντικοί εκπροσώποι του τουριστικού τομέα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο οποίος -μεταξύ άλλων- εξήρε τη σημασία του επιταχυντή για την «επόμενη μέρα» του ελληνικού τουρισμού και την ανάπτυξη ευρύτερων συνεργασιών και συνεργειών μεταξύ των εκπροσώπων του τουριστικού τομέα και της καινοτόμας νεοφυούς επιχειρηματικότητας που δραστηριοποιείται στη χώρα.

Ακολούθως, οι 10 ομάδες/startups που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε μία συνοπτική παρουσίαση της επιχειρηματικής τους πρότασης (elevator pitch) στους παρευρισκομένους. Επιπλέον, στην εκδήλωση οι ομάδες, οι κριτές και μέντορες του προγράμματος αλλά και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να μάθουν αναλυτικότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των προσεχών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων από τη Διευθύντρια του επιταχυντή, κα. Κατερίνα Σαριδάκη. 

Οι Ομάδες του Α΄ Κύκλου

Οι 10 ομάδες που επιλέχθηκαν και συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019) του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator είναι οι εξής:

-ALL INCLUSIVE DINING P.C.

-Dishcover

-Escapades   

-Fisea

-Grekaddict

-GuestFlip

-HotelStand 

-HotelToolbox 

-Reborn Tales

-Travel Butler

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχουσες εταιρείες παρέχουν εφαρμογές και τεχνολογικές λύσεις στους κλάδους Ξενοδοχίας και Εστίασης, booking engines και ΟΤΑs, παροχής τουριστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, εξειδικευμένων λύσεων επικοινωνίας, καθώς και προωθητικών ενεργειών στον τουρισμό.

Όπως έχει ανακοινωθεί, την πορεία και εξέλιξη των ομάδων στο πρόγραμμα θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί η Επιτροπή Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του επιταχυντή, που απαρτίζεται από 7 καταξιωμένους κριτές που προέρχονται τόσο από το χώρο του ξενοδοχειακού κλάδου όσο και από το χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή θα βαθμολογεί και θα καταγράφει την επίτευξη των στόχων (KPIs) των 10 ομάδων στη διάρκεια του προγράμματος (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2019) ενώ, εκτός από την αξιολόγηση, θα προσφέρει και χρήσιμη συμβουλευτική καθοδήγηση. Παράλληλα, συμβουλευτική θα παρέχουν και οι μέντορες που θα ανατεθούν σε κάθε ομάδα.

On-Site Visits

Επισημαίνεται, πως σημαντικό κομμάτι των δράσεων του προγράμματος είναι οι επισκέψεις (on-site visits) των 10 ομάδων σε χώρους του κλάδου, η λίστα των οποίων περιλαμβάνει τους: Aldemar Hotels & Resorts, Aegean Airlines, Όμιλο Temes, Athenaeum InterContinental, Hotel Grande Bretagne, Sani/Ikos Group, Crown Plaza, Yes! Hotel Group, Santikos Collection, Dolphin Capital Partners. Παράλληλα, στις δράσεις εμπεριέχονται και οι συμμετοχές των επιλεγμένων ομάδων σε εμπορικές εκθέσεις του κλάδου, όπως η Xenia 2019 και η Philoxenia 2019.

Υπενθυμίζεται πως το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Google έχουν προχωρήσει στη σύζευξη των δυνάμεών τους για τον CapsuleT. Ως μέρος της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google θα διαθέσουν στη διάρκεια του προγράμματος την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους στον ψηφιακό τομέα, στην κοινή χρήση των καλύτερων πρακτικών, στη φιλοξενία ειδικών εργαστηρίων, σε σχετικές ομιλίες και στην οργάνωση 1:1 συνεδριών με μέντορες. 

Παράλληλα, στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος είναι η Grant Thornton, η Stanton Chase και η TÜV Austria Hellas. Υποστηρικτές για τον εξοπλισμό γραφείων των εγκαταστάσεων είναι η Asset ενώ για την παροχή προϊόντων καφέ τόσο για τις ομάδες όσο και το κοινό είναι η Douwe Egberts / Foodrinco. Τέλος, η εταρεία Nelios προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης του website του επιταχυντή. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator εδώ. Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθείτε τα social media του επιταχυντή για να μαθαίνετε πρώτοι οτιδήποτε νεότερο σχετικά με τις προσεχείς εκδηλώσεις.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα