Μ. Γάτσου: H σημασία της συνεργασίας για την εκπόνηση έργων με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση

07 Jun 2022, 15:46 | ΣΕΤΕ

TornosNews.gr

Μ. Γάτσου: H σημασία της συνεργασίας για την εκπόνηση έργων με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, με τίτλο «Εργαστήριο πρόγνωσης και παρακολούθησης αλλαγών στα επαγγέλματα» συμμετείχε ως ομιλήτρια η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Μαρία Γάτσου.

Στην τοποθέτησή της η κ. Γάτσου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων, των Ινστιτούτων τους, των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την εκπόνηση έργων, με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ειδικότερα των νέων. Ειδικότερα, για το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, σημείωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή διάλογο και επικοινωνία με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ και από κοινού εργάζονται συστηματικά σε διάφορα επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούνται 2 έργα, με σκοπό την επικαιροποίηση και τη δημιουργία νέων επαγγελματικών περιγραμμάτων, καθώς και την επικαιροποίηση των οδηγών σπουδών των ΙΕΚ για ένα μεγάλο αριθμό ειδικοτήτων. Επίσης, υπάρχει συνεργασία και διάλογος των Ινστιτούτων των Κοινωνικών Εταίρων με τον ΕΟΠΠΕΠ για την αξιοποίηση και τον εμπλουτισμό του Μηχανισμού Διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας.

Αναφερόμενη στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, τόνισε ότι «αποτελεί μια ευκαιρία και θα πρέπει να αναμένουμε όλοι μας μια δυναμική συμμετοχή και μια ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία και δραστηριότητα σε προγράμματα στους τομείς που μας αφορούν. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε συστηματικά στην έγκαιρη αναγνώριση τάσεων, εξελίξεων και μεταβολών που επιδρούν στο ευρύτερο επιχειρηματικό, θεσμικό, οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον, στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσονται και εξελίσσονται οι επιχειρήσεις».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα