Ελληνικός τουρισμός: Η δύσκολη μετάβαση στη νέα εποχή- οι απόψεις Ι.Ρέτσου και Α.Ανδρεάδη

29 Sep 2019, 13:00 | ΣΕΤΕ

TornosNews.gr

Ελληνικός τουρισμός: Η δύσκολη μετάβαση στη νέα εποχή- οι απόψεις Ι.Ρέτσου και Α.Ανδρεάδη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Thomas Cook ήταν η μεγάλη προειδοποίηση για τον ελληνικό τουρισμό. Νέο στρατηγικό σχέδιο και ωρίμανση προορισμών, προϊόντος και επαγγελματιών, αποτελούν πλέον μονόδρομο, τονίζει σε δήλωσή του μέσω twitter ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, παραπέμποντας στο ακόλουθο κείμενο, που ανέβασε σήμερα 29 Σεπτεμβρίου στο Linkendin...

"Διαβάζω σχόλια και απόψεις αναφορικά με τη χρεωκοπία της Thomas Cook και το πόσο αυτή θα επηρεάσει το «στρεβλό» μοντέλο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, καθιστώντας τα όποια μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων ασπιρίνες προς καρκινοπαθείς.

Θα ήθελα απλά να διευκρινίσω, ότι σε κάθε κρίση, πρώτη δουλειά του ιδιωτικού τομέα είναι να πιέσει την Πολιτεία για την micro διαχείρισή της, αφού αν δεν αμβλυνθούν οι αρχικές επιπτώσεις αυξάνεται το συστημικό ρίσκο. Το macro έπεται. Και γι’ αυτό θέλω να σχολιάσω τα εξής: γιατί πιστεύετε ότι εδώ και δύο χρόνια μιλάμε για ένα νίέο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό μας και για την ανάγκη ουσιαστικής ωρίμανσης; Γιατί βλέπουμε ότι ο τρόπος που αναπτυχθήκαμε έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

Το internet, οι disruptors της αγοράς, το digital marketing, αλλάζουν συνήθειες και τάσεις. Ο καταναλωτής ψάχνει πλέον διαφορετικά και το δικό μας μαζικό τουριστικό προιόν, non branded και commoditized συνήθως, που βασίζεται στην ισχύ των διαμεσολαβητών TO’s, είναι πλέον έωλο.

Η Thomas Cook είναι απλά η αρχή. Πρέπει να επανασχεδιάσουμε τα πάντα και να είμαστε τολμηροί απέναντι στις αλλαγές. Η Πολιτεία πρέπει να εμπιστευθεί τον ιδιωτικό τομέα και να ρισκάρει, στο όριο των δημοσιονομικών δεσμεύσεων. Αλλιώς ο κίνδυνος επανάληψης του παθήματος των δεινοσαύρων ελλοχεύει".

Α.Ανδρεάδης: Η μετάβαση στην νέα εποχή είναι δύσκολο project

O πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, σχολίασε την άποψη του κ.Ρέτσο, λέγοντας:

Συμφωνώ απόλυτα με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ και του εύχομαι καλή επιτυχία. Η μετάβαση στην νέα εποχή είναι δύσκολο project, απόλυτα όμως αναγκαίο & χρειάζεται την στήριξη όλων μας. Ελπίζω η χρεωκοπία της Thomas Cook να βοηθήσει στην συνειδητοποίηση & συναντίληψη του ζητούμενου. 

Διαβάστε επίσης

Thomas Cook: Τέλος εποχής και η επόμενη μέρα- Γράφει ο Μιχάλης Βαμιεδάκης (*)

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα