Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΝΩΣΣΟΣ: Η μείωση συντελεστή ΕΝΦΙΑ και η χρήση αιγιαλού βρίσκουν λύση

25 Oct 2021, 11:55 | ΣΕΤΚΕ

TornosNews.gr

Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΝΩΣΣΟΣ: Η μείωση συντελεστή ΕΝΦΙΑ και η χρήση αιγιαλού βρίσκουν λύση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης ΚΝΩΣΣΟΣ χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη συνάντηση του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος ΣΕΤΚΕ, κ. Τοκούζη Παναγιώτη με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Παππά.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, τα φλέγοντα θέματα για τα οποία ο κύριος Υφυπουργός ενημερώθηκε και φαίνεται τελικά ότι θα βρουν λύση σύμφωνα πάντα με τις υποσχέσεις του κ. Βεσυρόπουλου, αφορούν το πάγιο αίτημα για μείωση του συντελεστή φορολόγησης στον ΕΝΦΙΑ, καθώς και την ανάγκη μόνιμης νομοθετικής ρύθμισης για τη δυνατότητα χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι οι επιχειρήσεις φορολογούνται άδικα με πολύ μεγάλους συντελεστές κάτι που οδηγεί τον κλάδο σε ασφυξία γι’ αυτό και ζητεί από το Υπουργείο να τις κατατάξει στην κατηγορία των ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ εκεί όπου ανήκουν τα Ξενοδοχεία, Εργοστάσια, Νοσοκομεία κ.τ.λ.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θερμό και η διάθεση του κυρίου Υφυπουργού να αγκαλιάσει τον κλάδο και να ασχοληθεί με τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν, ήταν εμφανής. Αναμένοντας τις εξελίξεις, οι δίαυλοι επικοινωνίας παραμένουν ανοικτοί με την ηγεσία του Υπουργείου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα