Ο υπουργός Ανάπτυξης σε ΣΕΤΚΕ: Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά καταλύματα και χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΠΙΧ

10 Aug 2020, 12:02 | ΣΕΤΚΕ

TornosNews.gr

Ο υπουργός Ανάπτυξης σε ΣΕΤΚΕ: Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά καταλύματα και χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΠΙΧ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε θετικό κλίμα και σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεκτίμησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, κ. Παναγιώτη Τοκούζη, με τον  υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Και από τις δύο πλευρές υπήρξε διάθεση για διάλογο, με τον υπουργό να επιδεικνύει κατανόηση  για το δίκαιο των αιτημάτων της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε..

Στην ατζέντα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βρέθηκε το κρίσιμο για τις επιχειρήσεις του κλάδου θέμα της χρηματοδότησής τους μέσω του Προγράμματος του Ταμείου Επιχειρηματικότητας – ΤΕΠΙΧ, καθώς, επίσης, το θέμα της ένταξης των μικρών τουριστικών καταλυμάτων σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά καταλύματα, και πως θα εξετάσει προσεκτικά το θέμα της χρηματοδότησης μέσω του ΤΕΠΙΧ, επιβεβαιώνοντας, αφενός τη θέληση να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Συνομοσπονδίας, αφετέρου τη διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο, με στόχο να εξευρεθούν βιώσιμες λύσεις για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να περιοριστούν οι «κραδασμοί» της πανδημίας.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, ο πρόεδρος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. εξέφρασε την ικανοποίησή του, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση ως εποικοδομητική. Τόνισε, ωστόσο,  πως το προεδρείο της Συνομοσπονδίας θα συνεχίσει τις επαφές και το διάλογο με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κλάδου, που υπό τις σημερινές συνθήκες αβεβαιότητας, εξαιτίας του κορωνοϊού, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα