Σ.Πολυκράτης, επίτιμος πρόεδρος ΣΕΕΔΔΕ: Ανοιχτή επιστολή για τον "εμφύλιο" Ιονίου και Αιγαίου για τον ΦΠΑ

12 Jun 2015, 23:49 | ΣΕΤΚΕ

TornosNews.gr

Σ.Πολυκράτης, επίτιμος πρόεδρος ΣΕΕΔΔΕ: Ανοιχτή επιστολή για τον "εμφύλιο" Ιονίου και Αιγαίου για τον ΦΠΑ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ανοιχτή επιστολή για τον "εμφύλιο" Ιονίων Νήσων και Νησιών του Αιγαίου σχετικά με το ύψος του ΦΠΑ, όπως αναδείχθηκε από τη διαμαρτυρία φορέων των Ιονίων, απευθύνει ο επίτιμος πρόεδρος της Συνομοσπονδίας επιχειρηματιών ενοικιαζομένων δωματίων- ΣΕΕΔΔΕ κ.Στέλιος Πολυκράτης, υπογραμμίζοντας ότι είναι δικαίωμα στον καθένα να διεκδικεί κέρδη με τις διαμαρτυρίες του, όχι, όμως, να επιδιώκει κάποιοι άλλοι να χάσουν κάτι που κέρδισαν με αγώνες.

Η ανοιχτή επιστολή του κ.Πολυκράτη:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με έκπληξη διάβασα  την διαμαρτυρία των φορέων του τουρισμού των Ιονίων νήσων ότι « Με σαθρά κριτήρια η διάκριση νησιών με χαμηλό ΦΠΑ».

Κανένας δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη η και σε κάθε οργανωμένο φορέα να έχει απόψεις και να διαμαρτύρεται προκειμένου να ΚΕΡΔΙΣΕΙ, όχι όμως να επιδιώκει κάποιοι άλλοι να χάσουν κάτι που με αγώνες το κέρδισαν.   

Αυτή είναι η βασική θεωρία και πρακτική του υγιούς συνδικαλισμού που θα πρέπει όλοι να υπηρετούν και μάλιστα όταν είναι συνδικαλιστές πανελλαδικής εμβέλειας.

Σαν παράδειγμα προτάσσουν την Μύκονο και την Ρόδο, καλά δεν γνωρίζουν ότι το Νότιο Αιγαίο έχει 40 νησιά τα περισσότερα των οποίων τους χειμερινούς μήνες δεν έχουν συγκοινωνία και κατά τους θερινούς μήνες που ζουν ΜΟΝΟ από τον τουρισμό να μην έχουν συχνή συγκοινωνία.

Δεν γνωρίζουν ότι όταν εγκρίθηκε ο περιφερειακός χάρτης  ενισχύσεων ΕΣΠΑ,  το νότιο αιγαίο λαμβάνει τα λιγότερο χρήματα σε όλα τα κοινοτικά προγράμματα λόγω των υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων τεσσάρων νησιών, ΜΥΚΟΝΟΥ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ-ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΩ.

Στην περίπτωση αυτή κανένας φορέας του τουρισμού περιοχής του νοτίου αιγαίου δεν διαμαρτυρήθηκε για τα ποσά που αφαιρέθηκαν από το νότιο αιγαίο και πήγαν λόγω των  ανωτέρω νησιών στις άλλες περιφέρειες και το κάναμε για ένα απλούστατο λόγο ‘ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΘΙΓΕΙ΄. Εφόσον με κάποια κριτήρια μας αδίκησαν για τα κοινοτικά προγράμματα και δεν διαμαρτυρηθήκαμε με τα ίδια κριτήρια μας ενέκριναν μειωμένο ΦΠΑ κατά 30% προκειμένου να ισορροπήσουν τις αδικίες για τα υπόλοιπα 36 νησιά.

Δεν μπορώ να κατανοήσω την λογική πρόταξης της Μυκόνου και της Ρόδου, γιατί εάν θα έπρεπε  να ζητήσουμε  να μη ισχύσει το 30% του μειωμένου ΦΠΑ θα έπρεπε να το ζητήσουμε μόνο για την ΜΥΚΟΝΟ και την ΡΟΔΟ.   Όμως  όπως θα πρέπει να γνωρίζετε   οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί απαγορεύουν διακρίσεις στην ίδια περιφέρεια. Έτσι δεν μένει άλλη λύση για να ικανοποιηθεί και ο ΦΠΑ για τα ιόνια νησιά και το ΕΣΠΑ για το νότιο αιγαίο να θέσουμε εκτός ελληνικής επικράτειας τα δύο αυτά νησιά. 

Συνάδελφοι λογικευτείτε γιατί το διαίρει και βασίλευε περισσότερο τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις θα καταστρέψει παρά τους μεγάλους, γι αυτό προσπαθείστε να ξανά ενωθείτε όπως είμαστε επί δικής μου προεδρίας που τόσα πολλά πετύχαμε.    

Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σ. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ"

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα