Ε.Ξ. Ρόδου | Τιμήθηκαν οι αρχαιότεροι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ομίλου Ιωαννίδη και του Irene Palace

08 Sep 2022, 10:26 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Ε.Ξ. Ρόδου | Τιμήθηκαν οι αρχαιότεροι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ομίλου Ιωαννίδη και του Irene Palace

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Τα ξενοδοχεία της Ρόδου είναι όμορφα, έχουν ωραίους χώρους, όπως και το νησί μας είναι ξεχωριστό, όμως από την 3η ημέρα διακοπών των επισκεπτών μας κι έπειτα, εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι οι άνθρωποι· το προσωπικό μας. Οι άνθρωποι κάνουν τα πράγματα, είναι το Νο1 στοιχείο ικανοποίησης των επισκεπτών μας. Στα δύσκολα και στα εύκολα είναι μαζί μας. Κι αν από το 2008 μέχρι σήμερα κυνηγούμε ένα φάντασμα, το οποίο είτε λεγόταν οικονομική κρίση, είτε Covid19, εκείνο που κράτησε το νησί όρθιο ήταν οι άνθρωποί του και το οικογενειακό κλίμα που διατηρούμε».

Οι εργαζόμενοι τέθηκαν στο υψηλότερο βάθρο των αξιών της φιλοξενίας, κατά την 8η τελετή βράβευσης που οργάνωσε η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για να τιμήσει τους παλαιότερους ξενοδοχοϋπαλλήλους, μονάδων της Ρόδου. Αυτή τη φορά τιμήθηκαν οι παλαιοί του ξενοδοχειακού ομίλου Ιωαννίδη (Aeonian Sublime Hotels) και οι αντίστοιχοι του Irene Palace της οικογένειας Καραγιάννη.

Ο ίδιος ο ξενοδόχος Παναγιώτης Ιωαννίδης, με την παρουσία του Ξενοφώντα Ασπράκη - γενικού διευθυντή των Aeonian Sublime Hotels, καθώς και προσωπικά οι δύο αδελφές Άννα και Άντα Καραγιάννη της διοίκησης του Irene Palace βρέθηκαν στα γραφεία της Ε.Ξ.Ρ. για τη βράβευση των στελεχών τους. Τα λόγια που περιγράφονται στην αρχή της ανακοίνωσης αποτελούν μια σύνθεση των όσων είπαν στη διάρκεια της τελετής τόσο ο κ. Παναγιώτης Ιωαννίδης, όσο και η κα. Άντα Καραγιάννη.

Αναλυτικά, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που βραβεύθηκαν και η σύντομη δήλωση που έκαναν έχουν ως ακολούθως:

  • Κατερίνα Κασδοβασίλη, 25 χρόνια στο Island Blue Hotel  - Aeonian Sublime Hotels 

«Το μόνο που έχω να εκφράσω είναι ‘αγάπη’. Αυτό τα λέει όλα. Έχω ζήσει περισσότερο από τη μισή μου ζωή κοντά στην οικογένεια Ιωαννίδη. Είχα την τύχη να γνωρίσω όλη την οικογένεια, τον Γιώργο Ιωαννίδη και τη σύζυγό του Μαίρη, ήταν υπέροχοι άνθρωποι, όπως και τα παιδιά τους. Ο κ. Παναγιώτης συνεχίζει τώρα το έργο τους και μας προσέχει το ίδιο. Στο ξενοδοχείο παντρεύτηκα, έκανα οικογένεια, έφτιαξα τη ζωή μου. Έχω περάσει από όλα τα πόστα και τώρα πια δουλεύω στις κρατήσεις. Είναι μια δουλειά με πολύ ενδιαφέρον, ειδικά τώρα με το ίντερνετ όλα είναι πιο εύκολα, πιο άμεσα και πιο προσβάσιμα. Είναι μια εργασία καριέρας, ειδικά για νέους και νέες με όρεξη για επικοινωνία».

  • Φανή Παπουρά, 25 χρόνια στο Pefki Islands Resort – Aeonian Sublime Hotels 

 «Έχω περάσει πολλά όμορφα χρόνια μαζί τους, έχω κάνει τα εγγόνια μου εκεί. Έχουμε πραγματικό δέσιμο με την οικογένεια Ιωαννίδη, θυμάμαι μια περίοδο που έπρεπε να δουλεύω μέχρι τη νύχτα. Μου έλεγε ο αείμνηστος Γιώργος Ιωαννίδης να πάω στο σπίτι μου, να ξεκουραστώ, όμως εγώ δεν ήθελα. Περνούσαμε ωραία, ήταν η αγάπη που μας δείχνανε και δεν θέλαμε να φύγουμε από το ξενοδοχείο. Ξέρετε, εγώ μπήκα στο ξενοδοχείο 35 χρονών και έπρεπε όλα να τα μάθω από την αρχή. Τώρα είμαι προϊσταμένη ορόφων, όμως επειδή ξέρω τι σημαίνει καμαριέρα, γίνομαι ένα μαζί τους. Τους βοηθώ για να με βοηθούν και έτσι η δουλειά γίνεται πιο ξεκούραστη». 

  • Σταματία Γιακουμάκη, 19 χρόνια στο Lindia Thalassa Resort  - Aeonian Sublime Hotels

«Είμαι υπεύθυνη για την τροφοδοσία, δύσκολο πόστο, γεμάτο ευθύνες, αλλά και με πολύ ενδιαφέρον. Έχει να κάνει με πολλά πρόσωπα εξωξενοδοχειακά, απαιτεί συνεργασίες, υπευθυνότητα, τιμιότητα και σίγουρα είναι μια δουλειά με μεγάλη ζήτηση και προοπτικές εξέλιξης. Προϋπόθεση για να τη φέρεις σε πέρα είναι να γνωρίζεις διοίκηση επιχειρήσεων και καλό είναι τα παιδιά που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο να σκεφτούν και αυτού του είδους την καριέρα. Εγώ από το ξενοδοχείο, ειδικά από την οικογένεια Ιωαννίδη έχω να θυμάμαι πολλές όμορφες στιγμές, εκεί μέσα έχω ζήσει ωραία χρόνια»

  • Νικόλαος Νικολής, 25 χρόνια Pefki Islands Resort – Aeonian Sublime Hotels 

«Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα δουλέψω σε ξενοδοχείο. Είχα τελειώσει ηλεκτρολόγος, έπαιζα και ποδόσφαιρο, δεν ήθελα να δουλέψω σε ξενοδοχείο… με τίποτα. Κάποια στιγμή ζητούσαν προσωπικό στου Παναγιώτη, με πείσανε να πάω… ε αυτό ήταν. Είμαι κοντά τους 25 χρόνια».

  • Παναγιώτης Στελλάς, 35 χρόνια στο Irene Palace Beach Resort 

«Στο Irene Palace εργάζομαι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, το 1987. Ήταν από τα πρώτα ξενοδοχεία στην περιοχή. Η σωστή εξυπηρέτηση των πελατών με στόχο τη δημιουργία των καλύτερων εντυπώσεων για την ελληνική φιλοξενία και τις τουριστικές υπηρεσίες,  αποτελούσε για μένα κύριο μέλημα. Προσπαθούσα πάντα να εργάζομαι με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό δημιουργώντας ταυτόχρονα ευχάριστο και φιλικό κλίμα στο bar. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο έρχονταν πρώτη φορά ως πελάτες και αναχωρούσαν ως φίλοι. Χαίρομαι, δε, ιδιαίτερα όταν βλέπω ανθρώπους που επισκέπτονται επί συναπτά έτη το νησί, να επιλέγουν τη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα και να με αναζητούν. Η παραμονή μου στην επιχείρηση για 35 χρόνια και η παροχή των υπηρεσιών μου με ζήλο και μεράκι οφείλεται στην υποστηρικτική στάση της οικογένειας Καραγιάννη,  πρωτεργατών της ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή! Τους ευχαριστώ για την αγαστή συνεργασία τόσων ετών! Η σύνδεση μου πλέον μαζί τους και με το Irene Palace δεν είναι αποκλειστικά επαγγελματική! Τους εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία σε όλα τα επίπεδα!».

  • Ειρήνη Λόγγου, 35 χρόνια στο Irene Palace Beach Resort 

«Είμαι κοντά τους από μικρό παιδί. Δούλευαν εκεί οι γονείς μου, πήγα κι εγώ να δουλέψω στο Irene. Εκεί γνώρισα τον άντρα μου, έκανα δύο παιδιά και τα γέννησα στην κλινική τους· στην κλινική Καραγιάννη. Με προσέχουν σαν δικό τους παιδί, είναι δίπλα μου σε ό,τι χρειαστώ. Πραγματικά τους νιώθω σαν τη δεύτερή μου οικογένεια. Δεν έχει κάτι πιο σπουδαίο από αυτό. Η δουλειά μου είναι στο σέρβις και τώρα πια αυτή η δουλειά είναι παιχνιδάκι. Έχουμε πολλούς παλιούς πελάτες, τους ξέρω με τα ονόματά τους, έρχονται κάθε χρόνο. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, όμως έρχονται σε εμάς κι έρχονται επειδή μας αγαπάνε και μας το δείχνουν κάθε φορά».

Η επόμενη βράβευση ξενοδοχοϋπαλλήλων από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα