Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου: Στο πρόσωπο των εργαζομένων τιμήθηκε ξανά ο τουρισμός

28 Jul 2022, 13:08 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου: Στο πρόσωπο των εργαζομένων τιμήθηκε ξανά ο τουρισμός

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το φιλότιμο, η υπευθυνότητα, η ακεραιότητα, η εμπειρία, οι αρχές, η πρόοδος, ο αλληλοσεβασμός αποτελούν τους πυλώνες του τουριστικού προϊόντος και όλοι μαζί τιμήθηκαν σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου όπως αυτοί εκφράζονται μέσα από το πρόσωπο των παλαιότερων ξενοδοχοϋπαλλήλων έξι μονάδων του νησιού.

Πρόκειται για την δεύτερη τελετή βράβευσης των πιο παλιών εργαζομένων στα ξενοδοχεία – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Τα τιμώμενα πρόσωπα και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι βρέθηκαν μαζί στο ίδιο τραπέζι, συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις, θυμήθηκαν στιγμές από τα παλιά και στη συνέχεια έλαβαν από το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου τη βράβευση για τα χρόνια της υπηρεσίας τους στο τουριστικό προϊόν.

Όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της «ραχοκοκαλιάς» αναγνωρίσθηκαν και τιμήθηκαν όπως τους έπρεπε στα πρόσωπα των βραβευθέντων. Μάλιστα, η μία από τις τιμώμενες κυρίες προσήλθε στα γραφεία της Ε.Ξ.Ρ, έχοντας ετοιμάσει ένα λόγο τον οποίο και εκφώνησε ενώπιον όλων.

Αναλυτικά, τα πρόσωπα που βραβεύθηκαν, ο λόγος που εκφώνησαν και η δήλωση που έκαναν, έχουν ως ακολούθως:

Άννα Ταμπουρά, 27 χρόνια στο «Kresten Palace»

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε σήμερα. 28 χρόνια στο Kresten Palace, δεύτερο σπίτι μου, κοντά σε εξαιρετικούς εργοδότες, στον κ. Στάθη και στην οικογένειά του. Δίπλα τους μεγάλωσα τα παιδιά μου, τα σπούδασα, τα πάντρεψα κι έγινα γιαγιά. Πάντα δίπλα μου, στα εύκολα και στα δύσκολα της ζωής, η πόρτα τους ήταν πάντα ανοιχτή για όλους. Ξεκίνησα Β’ σερβιτόρα, έγινα Α’ και τώρα είμαι υπεύθυνη εστιατορίου. Μπορεί να έφυγε ο κ. Στάθης, αλλά τη θέση του πήρε ο γιος του κ. Γιώργος. Εξαιρετικός εργοδότης και πάνω από όλα πολύ καλός άνθρωπος. Είναι στα δύσκολα και στα εύκολα πάντα δίπλα σου, σε ό,τι χρειαστεί το προσωπικό του.

Η εστιατορική τέχνη είναι πολύ όμορφο επάγγελμα, φτάνει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Ζούμε σ’ ένα όμορφο νησί που ασχολείται με τον τουρισμό. Η ευγένεια και το χαμόγελο είναι το δώρο που κάνει τον πελάτη να νιώσει ότι βρίσκεται στο σπίτι του, να νιώσει πως ό,τι χρειαστεί είμαστε εδώ γι’ αυτό. Η πληρωμή του εργαζομένου είναι να φύγει ο πελάτης  και να ξανάρθει τον Σεπτέμβρη με ανοιχτές αγκάλες. Στη δουλειά μας υπάρχουν εύκολες και δύσκολες στιγμές, όμορφες και άσχημες. Θα σας δώσω μια συμβουλή: Πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και υπεύθυνα και θα ‘ρθει η μέρα που οι κόποι σου δεν πήγαν χαμένοι· όπως και οι δικοί μου. Ανέλαβε την εταιρεία ο κ. Γιώργος Κρεστενίτης κι ένα πρωί με φωνάζει στο γραφείο και μου λέει: Κα. Άννα, σ’ ευχαριστώ πολύ, δούλεψες αρκετά για εμάς κι ήρθε η ώρα να σου το ανταποδώσω. Θα κάθεσαι στο σπίτι να ξεκουραστείς κι εγώ θα σε πληρώνω κανονικά. Όποτε θέλεις να περνάς να λες μια καλησπέρα στους πελάτες. Θα ήταν αγένεια να μην το αναφέρω, για να ακούσουν οι νέοι ότι όταν προσπαθούν να δώσουν ό,τι καλύτερο στη δουλειά τους, έρχεται η ώρα που θα βρεθεί στο δρόμο τους ένας κ. Γιώργος Κρεστενίτης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα μεγάλο σ’ αγαπώ κ. Γιώργο. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Άγγελο Κουφαλάκη που στηρίζει όλους μας».

Παρών στη βράβευση ήταν ο ξενοδόχος Γιώργος Κρεστενίτης.

Γεωργία Λυριστή, 30 χρόνια στο «Marianna Palace»

«Είμαι 30 χρόνια στο σέρβις, πάντα στο Marianna Palace. Έχω καλούς εργοδότες, με στηρίζουν και τους στηρίζω. Ευχαριστώ πολύ την κα. Σοφία Καντή για όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας μας. Με ρωτάτε να σας μιλήσω για τις δυσκολίες στη δουλειά μας· υπάρχουν δυσκολίες, άστες αυτές. Δε μένω στις δυσκολίες γιατί αυτές πάντα ξεπερνιούνται. Εγώ κρατάω για μένα τις πιο όμορφες στιγμές. Έρχονται οι επισκέπτες και φωνάζουν «Τζόρτζια… ήρθαμε!!», αυτό είναι το καλύτερο».

Παρών στη βράβευση ήταν ο ξενοδόχος Νίκος Καντής.

Μένη Τσάμπαση, 22 χρόνια στο «Carina City Hotel»

«Είμαι 22 χρόνια στην υποδοχή του ξενοδοχείου Carina και συνολικά 43 χρόνια σε αυτή τη δουλειά. Είναι μια δουλειά που αγαπώ. Πως θα μπορούσε άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια να κάνω κάτι που δεν αγαπώ. Αλίμονο. Αν αγαπάς αυτή την επικοινωνία, την επαφή με τους ανθρώπους αξίζει να μπεις σ’ αυτή τη δουλειά. Θυμάμαι, μια φορά περπατούσα σε μια πλατεία στο Γκέτεμποργκ και από το πλήθος ακούω μια φωνή: ‘Γεια σου κυρία Καρίνα, γεια σου Ρόδος’. Ήταν ένας από τους επισκέπτες μας. Με είδε και με αναγνώρισε αμέσως. Με φώναξε με το όνομα του ξενοδοχείου, ήταν τόσο όμορφη στιγμή και δεν ήταν η μόνη. Δυσκολίες στη δουλειά μας πάντα υπάρχουν και ξεπερνιούνται. Η πείρα είναι πολύτιμος σύμμαχος, η πείρα και η καλή συνεργασία με τους εργοδότες μου τους οποίους κι ευχαριστώ από καρδιάς για όλα αυτά τα χρόνια».

Παρούσα στη βράβευση ήταν η ξενοδόχος Μάριον Γιακουμάκη.

Μαρία Τσώνη, 10 χρόνια στο «Terinikos Apart - Hotel»

«Το ξενοδοχείο μας είναι μικρό. Είναι 20 δωμάτια κι εγώ δουλεύω ως προϊσταμένη ορόφων και ταυτόχρονα καθαρίζω, στηρίζω την κουζίνα, προσφέρω σε όλα τα πόστα. Έτσι είναι τα μικρά ξενοδοχεία, έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες, όμως με θέληση όλα γίνονται. Χρειάζεται οργάνωση, εμπειρία για να γίνουν όλα σωστά και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Είμαι τυχερή γιατί βρήκα καλούς εργοδότες και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Έχω δυο κόρες που υπεραγαπώ. Η μικρή μου έχει ακολουθήσει κι εκείνη ξενοδοχειακό επάγγελμα».

Παρών στη βράβευση, (τηλεφωνικά, λόγω υποχρεώσεων στο ξενοδοχείο) ήταν ο ξενοδόχος Νίκος Σπάρταλης.

Κυριάκος Μαριέττος, 32 χρόνια στο «Sun Beach Resort»

«Είμαι συγκινημένος με τη βράβευση, είναι νομίζω φυσικό επόμενο να νιώθεις έτσι μετά από 32 χρόνια σε αυτή τη δουλειά. Έζησα όλη αυτή τη μετάβαση στο all inclusive και θέλω να επιστρέψει εκείνη η παλιά εποχή. Θα είναι ωφέλιμο για όλους. Δουλεύω στο μπαρ, ξέρω το τι πίνει ο κάθε ένας πελάτης. Με το που τον βλέπω να έρχεται τού ετοιμάζω το ποτό του. Μια φορά ένας καινούριος με ρωτά: ‘Μα γιατί δίνεις σε όλους ποτό και σε εμένα όχι;’ Κι εγώ του λέω: ‘Αρκεί να μου παραγγείλεις μια φορά κι άσε τα υπόλοιπα πάνω μου’. Μου αρέσει όπως χαίρονται κοντά μας, τους κάνω πλάκες και βάζω και τους επισκέπτες στο παιχνίδι. Γελάμε με τις πλάκες. Είμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα και έχω φίλους σε όλη την Ευρώπη. Σε δύο χρόνια θα βγω στη σύνταξη».

Παρών στη βράβευση ήταν ο ξενοδόχος Γιάννης Κάτρης.

Παρασκευή Καΐκη, 27 χρόνια στο «Sun Beach ΙΙ Hotel»

«Όταν μπήκα σ’ αυτή τη δουλειά είχα πει ότι θα το κάνω για ένα χρόνο. Συμπλήρωσα 27 χρόνια και είμαι ευτυχισμένη. Είμαι καμαριέρα, δύσκολη δουλειά, ειδικά όταν ξεκίνησαν τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό ήταν όλα τόσο απαιτητικά. Τελικά τα καταφέραμε μια χαρά. Είδαμε ξανά τους παλιούς μας πελάτες και χαρήκαμε πάρα πολύ. Νιώθω ότι οι εργοδότες με σκέφτονται, ότι με σκέφτονται και οι επισκέπτες, γι’ αυτό έμεινα τόσα χρόνια . Το ξενοδοχείο είναι σαν το 2ο σπίτι μας και αυτό νομίζω τα λέει όλα».

Παρών στη βράβευση ήταν ο ξενοδόχος Γιάννης Κάτρης.

Η επόμενη βράβευση θα γίνει την Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022, στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα