ΠΟΞ | Να καταργηθεί η υποχρέωση γιατρού Covid στα ξενοδοχεία άνω των 50 δωματίων

05 Jun 2022, 18:00 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

ΠΟΞ | Να καταργηθεί η υποχρέωση γιατρού Covid στα ξενοδοχεία άνω των 50 δωματίων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

 Κατάργηση της υποχρεωτικής συνεργασίας των ξενοδοχείων άνω των 50 δωματίων με γιατρό ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με επιστολή της στους υπουργούς Υγείας και Τουρισμού.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς
κο Θάνο Πλεύρη, Υπουργό Υγείας,
κο Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Τουρισμού
Κοινοποίηση
κο Άκη Σκέρτσο, Υπουργό Επικρατείας

Από την 1η Ιουνίου καταργήθηκε το σύνολο σχεδόν των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στη χώρα μας λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Ενώ όμως όλη η οικονομία λειτουργεί πλέον χωρίς ουσιαστικά μέτρα (για να μην αναφερθούμε στην βραχυχρόνια μίσθωση που καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας λειτουργεί χωρίς πρωτόκολλα, όπως άλλωστε και χωρίς κανόνες, προϋποθέσεις και επιβαρύνσεις), στα ξενοδοχεία παραμένουν περιορισμοί που δεν συνάδουν με το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους.

Αναφερόμαστε στην υποχρέωση των καταλυμάτων δυναμικότητας άνω των 50 δωματίων να απασχολούν ιατρό για τη διαχείριση των περιστατικών Covid-19, υποχρέωση που για λόγους που αγνοούμε και ειλικρινά αδυνατούμε να φανταστούμε παραμένει σε ισχύ.

Κατά το έτος 2020 όταν μας επιβλήθηκε (προσωρινά υποτίθεται) η συγκεκριμένη υποχρέωση δεν προβάλαμε κάποια ένσταση για το πρόσθετο κόστος που θα προκαλείτο στα μέλη μας, ασχέτως αν αντίστοιχη πρόβλεψη δεν υπήρχε για άλλο κλάδο της οικονομίας.

Μετά από δύο χρόνια όμως και με όλη την οικονομία πλέον ανοικτή ποια η χρησιμότητα της υποχρεωτικής συνεργασίας με ιατρό για τη διαχείριση περιστατικών Covid;

Όταν φέτος τέθηκε το ζήτημα να μη λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου τα ξενοδοχεία καραντίνας, ο κλάδος μας συμφώνησε, καθώς βρισκόμαστε σε μια χρονιά επιστροφής στη κανονικότητα.

Η επιστροφή όμως στη κανονικότητα δεν συνάδει με παρόμοιες υποχρεώσεις που δεν καλύπτουν πλέον πραγματικές ανάγκες, αλλά έχουν εξελιχθεί σε ρυθμίσεις συντεχνιακού χαρακτήρα.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας σχετικά.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα