Ξεκινούν την Κυριακή οι απευθείας πτήσεις στην Καλαμάτα από το εξωτερικό

18 Feb 2022, 14:38 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Ξεκινούν την Κυριακή οι απευθείας πτήσεις στην Καλαμάτα από το εξωτερικό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με δύο απευθείας πτήσεις της Aegean από Μόναχο και της Edelweiss Air από Ζυρίχη, εγκαινιάζεται την προσεχή Κυριακή η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το εξωτερικό δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας χαιρετίζει το γεγονός που δίνει προοπτικές για μια πιο ελπιδοφόρα χρονιά, δεδομένου ότι ο εισερχόμενος τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας. Χωρίς να υποτιμούμε τον εσωτερικό τουρισμό ο οποίος στη διάρκεια της πανδημίας εξελίχθηκε σε βάλσαμο για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ολόκληρης τουριστικής περιόδου και, με την έννοια αυτή, το άνοιγμα των αγορών του εξωτερικού προσδίδει αισιοδοξία για την επάνοδο στην ομαλότητα.

Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το πολύ σημαντικό για ολόκληρη την Πελοπόννησο διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας παραμένει αναξιοποίητο σε επίπεδο υποδομών και με σημαντικές ελλείψεις, με τους σχεδιασμούς για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του να παραμένουν εγκλωβισμένοι στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Είναι σαφές ότι η πανδημία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων της Μεσσηνίας, όπως και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, παρά το γεγονός ότι διαθέτει σύγχρονα καταλύματα που είναι σε θέση να ανταποκριθούν επάξια στη διεθνή ζήτηση. Βασική όμως προϋπόθεση είναι η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων, πράγμα που, με τη σειρά του, εγείρει το θέμα της "αντοχής" ενός αεροδρομίου που αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ολοένα και αυξανόμενες πτήσεις που αναμένονται, λόγω των ελλείψεων σε επίπεδο υποδομών. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, η κεντρική Κυβέρνηση αλλά και η Περιφέρεια οφείλουν να δράσουν με ταχύτερους ρυθμούς ώστε ο χαμένος χρόνος για την πρόοδο των έργων, που μπορούσαν να προχωρήσουν στη διάρκεια του αποκλεισμού λόγω του covid 19, να μην αφήσει και στην τρέχουσα χρονική περίοδο ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της ανάδειξης του αεροδρομίου σε πύλη εισόδου αντάξια της φήμης και των δυνατοτήτων της περιοχής.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα