Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για τις υποδομές και τον τουρισμό

24 Jan 2022, 11:45 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για τις υποδομές και τον τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Ιωαννίνων και πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Σταύρο Καλογιάννη, πραγματοποίησε το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στα έργα υποδομών, που μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στον τουρισμό του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δημοπράτηση του διευρωπαϊκού οδικού άξονα Ιωάννινα -Κακαβιά, του οποίου η ολοκλήρωση αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τον οδικό τουρισμό προς την περιοχή μας. Επιπλέον, τη συζήτηση απασχόλησε το σχέδιο νόμου για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής και τη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα, με βασικά οφέλη την αναβάθμιση της προσβασιμότητας και κατ’ επέκταση το άνοιγμα νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Επίσης, ζητήθηκε η ένταξη στις άγονες αεροπορικές συνδέσεις των Ιωαννίνων με το Ηράκλειο Κρήτης. Σημαντικό ακόμη ζήτημα που τέθηκε επί τάπητος, είναι η σύνδεση της Ηπείρου με το φυσικό αέριο, με δεδομένο πως το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχειακών μονάδων είναι εξαιρετικά υψηλό, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων μετέφεραν στον κ. Καλογιάννη τα πάγια αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι και τα εξής :

- Την άμεση εκταμίευση των ποσών που εκκρεμούν προς πληρωμή στις επιχειρήσεις από τη δράση της «Επιδότησης κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας».

- Την άμεση ολοκλήρωση της αποπληρωμής των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις ποσών από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ ( χωρίς παρακρατήσεις για εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων) .

- Την παράταση του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ έως την 30-6-2022.

- Την αναστολή των  φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων ( περιλαμβανομένων και των δόσεων ρυθμίσεων ) έως την 31-3-2022.

- Την μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% και την κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης.

- Την ενεργειακή επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο κ. Καλογιάννης από την πλευρά του άκουσε με ενδιαφέρον τα όσα του μεταφέρθηκαν, και αναφέρθηκε σε δύο θέματα που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και τον τουρισμό στην περιοχή μας:

1)      Στον άξονα Ε65, που θα έπρεπε να καταλήγει στην Παναγιά Τρικάλων, και

2)      Στην δημιουργία της Τεχνόπολης στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Δεσμεύτηκε δε να παρέχει τη στήριξή του για τα θέματα  που συζητήθηκαν.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα