Το αίτημα της ΠΟΞ για τα επενδυτικά σχέδια των ξενοδοχείων

26 Nov 2020, 13:03 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Το αίτημα της ΠΟΞ για τα επενδυτικά σχέδια των ξενοδοχείων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προσωρινές αλλαγές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τα επενδυτικά σχέδια ξενοδοχείων ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), με επιστολή της στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη, που κοινοποιείται στην ηγεία του υπουργείου Τουρισμού.

Οι πρώτες δύο παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες από την ΠΟΞ είναι:

  • Να ανασταλεί, για όσο χρόνο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, η προβλεπόμενη από τους αναπτυξιακούς νόμους υποχρέωση διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και
  • Να μπορούν οι τόκοι των δανείων που αντιστοιχούν σε επενδυτικά σχέδια αναπτυξιακών νόμων να επιδοτηθούν μέσω του καθεστώτος ενισχύσεων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Στην επιστολή τονίζεται ακόμη:

Πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, όσες δε επαναλειτούργησαν το μόνο που πέτυχαν ήταν να μεγαλώσουν τις ήδη τεράστιες ζημιές τους. Το δεύτερο lockdown που επιβλήθηκε επιδείνωσε ακόμα περισσότερο μια ήδη μη διαχειρίσιμη κατάσταση. 

Στα ξενοδοχεία τυπικά και μόνο επετράπη η συνέχιση της λειτουργίας. Στην πράξη μας επιβλήθηκε και εμάς να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, μιας και λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις στερούμαστε αντικειμένου δραστηριότητας. 

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες, έκτακτες και προσωρινού χαρακτήρα, προσαρμογές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να παραμείνουν συνεπείς στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν και των οποίων ο σχεδιασμός έχει πλήρως ανατραπεί.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα