ΠΟΞ: Αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των ξενοδοχείων που μένουν ανοιχτά

06 Nov 2020, 13:09 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

ΠΟΞ: Αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των ξενοδοχείων που μένουν ανοιχτά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των ξενοδοχείων, που παραμένουν ανοιχτά εν μέσω lockdown ζητεί με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Σημειώνει στην επιστολή:

Η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει σε λειτουργία τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αποτελεί για εμάς και τους εργαζομένους μας μια ακόμα έμπρακτη επιβράβευση των προσπαθειών μας να διατηρήσουμε τα ξενοδοχεία μας ασφαλή. Μια αναγνώριση των οικονομικών, και όχι μόνο, θυσιών μας για να τηρήσουμε με απόλυτη συνέπεια τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέφθηκαν για τον κλάδο μας.

Ωστόσο, όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς, αν και οι επιχειρήσεις μας διατηρούν το δικαίωμα να παραμείνουν ανοιχτές, επί της ουσίας, λόγω των υπόλοιπων περιορισμών που έχουν επιβληθεί, στερούνται αντικειμένου δραστηριότητας και οι περισσότερες εξ αυτών θα υποχρεωθούν να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να επεκταθούν και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τα μέτρα που βάσει των εξαγγελιών του Υπουργείου σας προβλέπονται μόνο για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους (αναφερόμαστε στην αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και σε οποία άλλη ρύθμιση τυχόν προβλεφθεί).

Πιστεύουμε πως το αίτημα μας αυτό, το οποίο για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας είναι ζωτικής σημασίας, είναι δίκαιο και θα πρέπει να γίνει δεκτό.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Διαβάστε επίσης

ΠΟΞ: Η πληρωμή των ξενοδοχείων καραντίνας

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα