Αντιδράσεις ΠΟΞ για τον περιορισμό των 50 ατόμων στα συνέδρια

03 Sep 2020, 15:36 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Αντιδράσεις ΠΟΞ για τον περιορισμό των 50 ατόμων στα συνέδρια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ιδιαίτερα αυστηρή, απαγορευτική για τις διοργανώσεις και «τιμωρία» για τον ξενοδοχειακό κλάδο χαρακτηρίζει η ΠΟΞ την ΚΥΑ που προβλέπει τον περιορισμό του αριθμού συμμετεχόντων σε συνέδρια στα 50 άτομα, σε επιστολή της προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προτασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Διαβάστε την επιστολή της ΠΟΞ: «Με πρόσφατη ΚΥΑ που εκδόθηκε (Δ1α/ΓΠ.οικ.53080 –ΦΕΚ Β 3611) περιορίζεται ο αριθμός των συμμετεχόντων στα συνέδρια στα 50 άτομα, απαγορεύεται, δηλαδή, επί της ουσίας η άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας, καθώς δεν μπορούμε να μιλάμε για συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν κάτω από 50 άτομα.

Από τα συνέδρια, μικρά ή μεγάλα, «ζούνε» πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κυρίως σε αστικούς προορισμούς και όχι μόνο, επιχειρήσεις οι οποίες με την απόφασή αυτή υποχρεώνονται να διακόψουν ξανά τη λειτουργία τους. 

Τα συνέδρια είναι απόλυτα ελεγχόμενες δραστηριότητες, οι οποίες διεξάγονται με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καθορίσει. Πρόκειται για επιστημονικές ή παρόμοιου αντικειμένου εκδηλώσεις. Ούτε πανηγύρια είναι, ούτε χώροι διασκέδασης, ώστε να μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ο ελάχιστος έστω κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος.

Το ζητούμενο δεν είναι να επιβάλλονται, για τη δημιουργία εντυπώσεων, αδικαιολόγητα  αυστηρά  μέτρα και  περιορισμοί  σε  χώρους  που  είναι  πλήρως ελεγχόμενοι και κανέναν κίνδυνο δεν εγκυμονούν. Το κρίσιμο είναι να βρούμε τρόπους να περιορίσουμε τα φαινόμενα συνωστισμού εκεί που ο έλεγχος είναι δύσκολος. Αλλιώς το μόνο που καταφέρνουμε είναι για μια ακόμα φορά να τιμωρούμε τη νόμιμη επιχειρηματικότητα.  

Τα ξενοδοχεία άκουσαν τις προτροπές της κυβέρνησης και δανείστηκαν για να επαναλειτουργήσουν με ζημιά τους, για να δώσουν δουλειά στους εργαζομένους τους και να στηρίξουν για άλλη μια φορά, όπως και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, την ελληνική οικονομία. Είναι κρίμα να τιμωρείται ο ξενοδοχειακός κλάδος, να χάνονται θέσεις εργασίας και να  στερείται το δημόσιο έσοδα που τόσο έχει ανάγκη εξαιτίας πρόχειρων αποφάσεων που προφανώς οφείλονται σε ελλιπή πληροφόρηση».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα