Γρ. Τάσιος: Ο κορωνοϊός πλήττει τον 12μηνο τουρισμό - Απώλειες 40-50% στα ξενοδοχεία της Αθήνας

09 Mar 2020, 15:51 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Γρ. Τάσιος: Ο κορωνοϊός πλήττει τον 12μηνο τουρισμό - Απώλειες 40-50% στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O δωδεκάμηνος τουρισμός είναι εκείνος που μέχρι στιγμής πλήττεται περισσότερο από την έξαρση του κορωνοϊού, με την Αθήνα να εμφανίζει μείωση 40-50% μέχρι τον Απρίλιο, όχι μόνο εξαιτίας του φόβου των ταξιδιωτών που ακυρώνουν μεμονωμένα, αλλά και γιατί ο προορισμός εξαρτάται κατά ένα μεγάλο βαθμό από συνέδρια και σημαντικές εκδηλώσεις που αναβάλλονται ή ακυρώνονται.

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κ. Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο Θέμα 104,6.

Όσον αφορά τα εποχιακά ξενοδοχεία, ο πρόεδρος της ΠΟΞ είπε ότι μέχρι το Φεβρουάριο οι κρατήσεις κινούνταν σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, όμως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται υστέρηση (ευτυχώς όχι ακυρώσεις) και ενδεχομένως ο Μάιος να καταλήξει να είναι προβληματικός μήνας για τον τουρισμό.

Τέλος, υπογράμμισε οτι οι πρώτοι που πρέπει να προστατευτούν είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για να μην κλείσουν επιχειρήσεις και χαθούν θέσεις εργασίας.

Εκείνο που προέχει, είπε, είναι να προλάβουμε δύσκολες καταστάσεις, εξασφαλίζοντας “κεφάλαιο κίνησης” στις επιχειρήσεις με μέτρα όπως είναι η αναστολή πληρωμών υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, σε συνδυασμό με διευκολύνσεις που θα έχουν να κάνουν με το τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα – ίσως μετά το Μάιο που αυξάνεται ο αριθμός των απασχολούμενων στον τουριστικό τομέα – θα μπορούσε να εξεταστεί κάποια άλλη μορφή στήριξης για τους εργαζόμενους.

«Για εμάς το πρώτιστο είναι να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας στο 100%. Για αυτό και το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι τα μέτρα (που ανακοίνωσε ήδη η κυβέρνηση) και να αφήσουμε να περπατήσουν οι επόμενοι μήνες, ώστε να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση», υπογράμμισε ο κ. Τάσιος, αναφέροντας ακόμα ότι «είναι πρωτόγνωρο ακόμη και για εμάς τους επαγγελματίες το πώς θα διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα