Κέρκυρα: Στα 108 εκατ. οι απώλειες των ξενοδοχείων το 2020 λόγω Thomas Cook - Τι ζητεί η Ε.Ξ.

10 Oct 2019, 13:04 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Κέρκυρα: Στα 108 εκατ. οι απώλειες των ξενοδοχείων το 2020 λόγω Thomas Cook - Τι ζητεί η Ε.Ξ.

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το πλήγμα που υπέστη η υποδομή φιλοξενίας της χώρας, αλλά ιδιαίτερα της Κέρκυρας από την πτώχευση του Thomas Cook. Τα στοιχεία προκύπτουν από την επίσημη έρευνα που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.).

Ειδικότερα, 

 Οι συνολικές απαιτήσεις των ξενοδόχων από τον Thomas Cook μαζί με τις εκτιμώμενες απώλειες τζίρου, που προκύπτουν μετά τη χρεοκοπία του, για το 2019 ανέρχονται σε 21,5 εκατ. Συνυπολογίζοντας τα λοιπά καταλύματα και τις αεροπορικές αφίξεις άλλων πρακτορείων με Thomas Cook, οι συνολικές απαιτήσεις και οι απώλειες του τζίρου του κλάδου διαμονής εκτιμώνται στα 35 εκατ.

 Οι συνολικές απώλειες για το 2020 ανέρχονται σε 60 εκατ. για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Συνυπολογίζοντας τα λοιπά καταλύματα και τις αεροπορικές αφίξεις άλλων πρακτορείων με Thomas Cook, οι συνολικές απώλειες του τζίρου του κλάδου διαμονής εκτιμώνται στα 108 εκατ.

 Συνυπολογίζοντας τον τουριστικό πολλαπλασιαστή της απόδοσης στην ευρύτερη οικονομία (2,5), η συνολική εκτιμώμενη απώλεια για την ελληνική οικονομία κατά το 2019 αγγίζει τις 88 εκατ. ευρώ, ενώ το 2020 τα 270 εκατ. ευρώ.

Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας τονίζει την ανάγκη δημιουργίας μιας μεγάλης συμμαχίας, Κυβέρνησης, ΕΟΤ, Περιφερειών, Δήμων, φορέων, επιχειρήσεων, προκειμένου να δοθεί ειδική έμφαση στην προβολή και διαφήμιση της χώρας, καθώς και στη πραγμάτωση εναλλακτικών συνεργιών.

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προσέλκυση επισκεπτών υψηλότερων εισοδηματικών κατηγοριών, είναι στόχοι που πλέον αποκτούν κατεπείγοντα χαρακτήρα για την τουριστική οικονομία στην χώρα μας, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποκτά το δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει η Ένωση.

Συνέταξε δε, δέσμη μέτρων στήριξης των πληγεισών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων...

 

ΔΗΜΟΙ, ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ – ΒΟΡΕΙΑΣ – ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 Απαλλαγή των πληγεισών επιχειρήσεων από τον φόρο παρεπιδημούντων για τους επισκέπτες της Thomas Cook την επίμαχη περίοδο.

 Έκπτωση στους λογαριασμούς ύδρευσης κατά 15% την αντίστοιχη περίοδο αφού διασταυρωθούν με ακρίβεια από το Υπουργείο Οικονομικών και την εταιρεία που αντιπροσωπεύει την Thomas Cook ο ακριβής αριθμός των ξενοδοχειακών μονάδων που επλήγησαν από την πτώχευση. Έκπτωση 50 % για τους λογαριασμούς ύδρευσης των ξενοδοχείων που είχαν αποκλειστική συνεργασία με τον Thomas Cook.

 Διάθεση ποσού για δράσεις σε ηλεκτρονικές σελίδες, Social media και διαφήμιση.

 Πάγωμα για ένα έτος όλων των ρυθμίσεων που είχαν για οφειλές με τον Δήμο οι πληγείσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις .

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 Πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων σε εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο για την αεροπορική κάλυψη των προορισμών που εξυπηρετούσε με πτήσεις του Thomas Cook.

 Προγράμματα τουριστικής προβολής και διαφήμισης για την διεύρυνση της τουριστικής αγοράς των πληττόμενων προορισμών σε συνεργασία του ΕΟΤ με τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

 Ενίσχυση της συνεργασίας με υφιστάμενους Tour Operators με προγράμματα συνδιαφήμισης από τον ΕΟΤ για τις αγορές κάλυψης του Thomas Cook.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα