Οι ξενοδόχοι της Τήνου κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί

06 Mar 2019, 14:09 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Οι ξενοδόχοι της Τήνου κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Θέση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και της δημιουργίας αιολικών πάρκων στην Τήνο λαμβάνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων του νησιού.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΞΕΤ: "Σε μία τόσο σημαντική στιγμή για το μέλλον του νησιού μας, η ΕΞΕΤ τάσσεται κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και της δημιουργίας αιολικών πάρκων.

Ως επιχειρηματίες στον χώρο της φιλοξενίας αλλα και κάτοικοι της Τήνου, πάντα θα προασπίζουμε τα συμφέροντα του τόπου μας. Η μείωση των λειτουργικών εξόδων μιας επιχείρησης είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της βιωσιμότητάς της, ειδικά δε όταν αυτό επιτευχθεί μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν επιτρέπουμε κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί με αθέμιτο τρόπο, χωρίς να συν-διαλέγεται με το τοπικό οικοσύστημα, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό και κυκλαδίτικο τοπίο του νησιού μας.

Μια τέτοια πράξη όπως υπερτονίζεται και στο ψήφισμα του Δήμου μας θα αλλοιώσει όχι μόνο την αισθητική του τοπίου, αλλά και τη βιοποικιλότητα, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να καταστραφεί η υδρολογική ισορροπία της περιοχής.

Σε ένα νησί “χειροποίητο”, όπως χαρακτήρισε την Τήνο πρώτος ο Κορνήλιος Καστοριάδης, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ένα τέτοιο οικολογικό έγκλημα, μια τέτοια εγκατάσταση/παρέμβαση στην παρθένα ενδοχώρα, που μας άφησαν οι πρόγονοί μας και για την οποία φημίζεται το νησί μας.

Η ΕΞΕΤ δεν επιθυμεί καμία περιβαλλοντική καταστροφή στο νησί της Τήνου, παίρνει θέση και τάσσεται κατά των ανεμογεννητριών και των αιολικών πάρκων στο νησί. Στηρίζει την διατήρηση της αυθεντικότητας και της μοναδικότητας του παραδοσιακού κυκλαδίτικου τοπίου προασπίζοντας την ομαλή τουριστική ανάπτυξη χωρίς να μετανιώσουμε αργότερα ως πολίτες της Τήνου - αλλά και οι επόμενες γενιές μας - για τα λάθη του παρελθόντος".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα