Γρ.Τάσιος: Στάση αναμονής για τα ελληνορωσικά

20 Jul 2018, 15:07 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Γρ.Τάσιος: Στάση αναμονής για τα ελληνορωσικά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για το κατά πόσο οι εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις μπορούν να επηρεάσουν τον τουρισμό,  μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Στραβελάκη και στο  ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97.8. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η υστέρηση που παρουσιάζει η ρωσική αγορά κατά τα τελευταία χρόνια – με εξαίρεση το 2013 –  την κατατάσσει στην έκτη θέση των ξένων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Οι Ρώσοι τουρίστες κατευθύνονται τα τελευταία χρόνια κυρίως προς την Τουρκία, πρωτίστως λόγω του ότι είναι φθηνότερη από την Ελλάδα και συνεπώς, οι ξενοδόχοι τηρούν στάση αναμονής για τις εξελίξεις. 

Ο κ. Τάσιος ρωτήθηκε για την αδυναμία της μέσης ελληνικής οικογένειας να κάνει διακοπές, σημειώνοντας πως η οικονομική ανέχεια έχει βυθίσει την ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και το υψηλό κόστος μετακίνησης. Είναι ενδεικτικό ότι κατά μέσο όρο, αυτή τη στιγμή, μόνο οι 5 στους 100 πελάτες των ξενοδοχείων είναι Έλληνες.

Νευρική χρονιά

Σε συνέντευξή του, εξάλλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό 102 fm της ΕΡΤ3, στις 16 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ μίλησε για μια «νευρική» σεζόν με σκαμπανεβάσματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία πληροτήτων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Επανέλαβε δε, το οξύμωρο που ισχύει με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και τόνισε ότι βρισκόμαστε σε «αχαρτογράφητα νερά», διότι δεν υπάρχει καταγραφή για να ξέρουμε «πού διαμένουν οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα».

Ο κ. Τάσιος μίλησε ακόμη για την έλλειψη υποδομών, για το διεθνή ανταγωνισμό και τις πιέσεις που δέχεται το ελληνικό τουριστικό προϊόν από την επαναφορά της Τουρκίας και της Αιγύπτου και σημείωσε ότι «είναι καιρός να αποφασίσουμε επιτέλους τι είδους μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης θέλουμε για τα επόμενα χρόνια»

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα