Taste of Loutraki 2025: Η Κορινθία στο προσκήνιο του γαστρονομικού τουρισμού

11 Jun 2025, 15:25 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Taste of Loutraki 2025: Η Κορινθία στο προσκήνιο του γαστρονομικού τουρισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις
Vavoulas.com

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2025 στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Το φεστιβάλ ανέδειξε τη γαστρονομική ταυτότητα και τον πολιτιστικό πλούτο της Κορινθίας, προσελκύοντας επαγγελματίες του τουρισμού, σεφ, bartenders και πλήθος επισκεπτών.

Η τελετή έναρξης, στον προαύλιο χώρο της ΑΕΔΙΚ, σημαδεύτηκε από την απονομή του τίτλου "Culinary Capital" στο Λουτράκι, από τον διεθνή οργανισμό World Food Travel Association, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επισιτιστών, κ. Γιάννη Κόντη, να παραλαμβάνει τη σχετική πιστοποίηση. Είναι η πρώτη φορά που πόλη στην Ελλάδα λαμβάνει αυτή τη διάκριση, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του Λουτρακίου στον γαστρονομικό τουρισμό.

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε εν πλω, με μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο πλοίο ANNA II, κατά τον διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου, με μουσική, τοπικές γεύσεις και ατμόσφαιρα γιορτής.

Ξεχώρισαν οι μαγειρικές παρουσιάσεις των σεφ Τάκη Διαμαντόπουλου και Κώστα Σακούλη, οι οποίοι παρουσίασαν συνταγές με αυθεντικά προϊόντα της Κορινθίας. Οι bartenders Δημήτρης Αλεξανδρής και Νίκος Λάλος εντυπωσίασαν με κοκτέιλ εμπνευσμένα από τη γευστική παράδοση της περιοχής, ενώ το Κτήμα Μανωλάκη και το Pietris Catering πρόσφεραν αρμονικές γευστικές εμπειρίες.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμά τους περιλάμβανε επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις, πολιτιστικά αξιοθέατα και εγκαταστάσεις ευεξίας, όπως το Loutraki Thermal Spa, το Markellos Olive με τυφλή γευσιγνωσία ελαιολάδου και η Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στον Μαψό, όπου οι φιλοξενούμενοι απόλαυσαν μοναστηριακές γεύσεις.

Η κορύφωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Βουλιαγμένης Περαχώρας, στο Ypanema Beach Bar, με live cooking από τον σεφ Ιωάννη Στέφη και την ομάδα Experience Perachora Corinthia, μπροστά σε ένα κοινό που απόλαυσε γεύσεις, συνεντεύξεις και τηλεοπτικές συνδέσεις με φόντο το μοναδικό τοπίο.

Το Taste of Loutraki συνοδεύτηκε από εκτενή επικοινωνιακή προβολή σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ, καμπάνιες στα social media, ειδική ιστοσελίδα και ηλεκτρονική εφαρμογή με τον «χάρτη γεύσεων» του φεστιβάλ, προσφέροντας στο κοινό μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανακάλυψης της Κορινθιακής γαστρονομίας.

Facebook Twitter Linkedin
Amaronda

Buka

Messina

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα