Φεστιβάλ Mandrakia Artis 2025 για τρίτη χρονιά στη Μήλο
10 Jun 2025, 16:48 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Το Φεστιβάλ Mandrakia Artis 2025 επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Μήλο, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να ζήσουν μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου, τις 18 έως τις 20 Ιουλίου, καθώς και στις 2 και 23 Αυγούστου. Ο γραφικός οικισμός των Μαντρακίων μεταμορφώνεται και φέτος σε έναν ζωντανό κόμβο τέχνης και πολιτισμού, προσφέροντας πλούσιο πρόγραμμα με εκδηλώσεις και δραστηριότητες για κάθε ηλικία.
Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν μεγάλες συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες όπως ο Κώστας Μακεδόνας και ο Παντελής Θαλασσινός, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές για μικρούς και μεγάλους, εργαστήρια animation για παιδιά σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ANIMASYROS, διαδραστικά παιχνίδια αλλά και μια παραδοσιακή γιορτή αφιερωμένη στη μουσική κληρονομιά της Μήλου.
Η καρδιά των εκδηλώσεων θα χτυπήσει στη μικρή προβλήτα του όρμου των Μαντρακίων, όπου η αμφιθεατρική διάταξη του χώρου επιτρέπει στο κοινό να απολαύσει τις παραστάσεις με φόντο τη θάλασσα και την αυθεντική αρχιτεκτονική, δημιουργώντας μια μοναδική σύνδεση με το φυσικό τοπίο.
Το Mandrakia Artis 2025, πρωτοβουλία του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Μαντρακίων Μήλου, εξελίσσεται διαρκώς, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της Μήλου ως πολιτιστικού προορισμού όπου παράδοση, τέχνη και φυσικό περιβάλλον συνυπάρχουν αρμονικά. Με την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων και τη συνεργασία σημαντικών καλλιτεχνικών φορέων, το φεστιβάλ εδραιώνει τη θέση του στον πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδας.
Το πρόγραμμα του Ιουνίου ξεκινά την Παρασκευή 27 Ιουνίου με το παιδικό εργαστήριο animation «Δίπλα στα Σύρματα», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ANIMASYROS. Το βράδυ, η τελετή έναρξης κορυφώνεται με συναυλία του Παντελή Θαλασσινού, ο οποίος θα παρουσιάσει αγαπημένα του τραγούδια αλλά και κλασικές μελωδίες της ελληνικής μουσικής.
Το Σάββατο 28 Ιουνίου συνεχίζεται το εργαστήριο animation για παιδιά, ενώ το βράδυ θα προβληθεί η ταινία «Peppermint» σε σκηνοθεσία Κώστα Καπάκα, μια τρυφερή κομεντί ενηλικίωσης που αγγίζει όλες τις ηλικίες.
Την Κυριακή 29 Ιουνίου, το φεστιβάλ κλείνει τον πρώτο κύκλο του με το μουσικό αφιέρωμα «Της Θάλασσας και τ’ Ουρανού», μια παράσταση που συνδυάζει παραδοσιακές μελωδίες με σύγχρονες μουσικές δημιουργίες, μέσα από τις φωνητικές ερμηνείες της Μαριαστέλλας Τζανουδάκη και το πιάνο του Τάκη Φαραζή.
διαβάστε ακόμα
-
Velvento Festival 2025: Πολιτιστικό ραντεβού στη φύση της Κοζάνης 15/07 | 19:24
-
Τουριστικοί Φορείς Κρήτης: Συγχαρητήρια στη Λίνα Μενδώνη για την ένταξη των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων στη UNESCO 15/07 | 10:25
-
Γ. Χατζημάρκος: Πράξη ευθύνης και ωριμότητας η νέα ΣΣΕ στη Ρόδο 15/07 | 09:42
-
Μείωση ελάχιστης απόστασης από γειτονικές χρήσεις για πίστα καρτ στα Μάλια 15/07 | 07:00
-
Άνοιγμα της Πιερίας στην Τουρκική αγορά μέσω των influencers 15/07 | 10:34
-
Η Σκιάθος υποψήφια για την διεθνή διάκριση του «Πιο Επιθυμητού Νησιού στην Ευρώπη» 14/07 | 11:30
-
Ηχοχρώματα της Ροδόπης: Μουσική αναδρομή στην πολυπολιτισμική κληρονομιά της Θράκης 15/07 | 07:48
-
WAVErunning 2025: Τρέχοντας πλάι στο κύμα για καθαρές παραλίες 15/07 | 07:51
-
Δήμος Οιχαλίας: Πλατφόρμα προβολής του τουρισμού και του πολιτισμού 15/07 | 07:06
-
Λύκαια 2025: 14η Αναβίωση Αρχαίων Αγώνων Αθλητισμού και Πολιτισμού στο Λύκαιο Όρος 14/07 | 06:31
δημοφιλέστερα
- 1 Στην ατζέντα του Υπερταμείου τα δημόσια κάμπινγκ: Σειρά παίρνει η Ασπροβάλτα - Έπεται η Κρυοπηγή 15.07.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 2 Ο Νίκος Χαλκιαδάκης στο Tornos News: Η Κρήτη δεν αντέχει δομή μεταναστών 15.07.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 3 Δήμος Οιχαλίας: Πλατφόρμα προβολής του τουρισμού και του πολιτισμού 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 Άνοιγμα της Πιερίας στην Τουρκική αγορά μέσω των influencers 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Μείωση ελάχιστης απόστασης από γειτονικές χρήσεις για πίστα καρτ στα Μάλια 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 WAVErunning 2025: Τρέχοντας πλάι στο κύμα για καθαρές παραλίες 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 7 Γ. Χατζημάρκος: Πράξη ευθύνης και ωριμότητας η νέα ΣΣΕ στη Ρόδο 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Ηχοχρώματα της Ροδόπης: Μουσική αναδρομή στην πολυπολιτισμική κληρονομιά της Θράκης 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 Τουριστικοί Φορείς Κρήτης: Συγχαρητήρια στη Λίνα Μενδώνη για την ένταξη των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων στη UNESCO 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 10 Πόσο στοίχισε η ηχορρύπανση από τρωκτικά σε ξενοδοχείο της Κρήτης; | Η απόφαση γερμανικού δικαστηρίου 15.07.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ