Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη (24-28 Μαρτίου)
24 Mar 2025, 12:03 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Από σήμερα Δευτέρα 24/3 και για μία εβδομάδα έως 28/3, με την πολύτιμη στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστρία, οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στην Βιέννη (Vienna International Center -V.IC.), θα γεμίσουν από τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζίνας, σε μία δράση που πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου :''Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2026'', που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική - Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και τη συμμετοχή φορέων της Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια αυτής της βδομάδας 6 σεφ, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, θα παρουσιάσουν 35 χαρακτηριστικά πιάτα της γαστρονομικής κουλτούρας και του διατροφικού πολιτισμού της Κρήτης, προφέροντας καθημερινά 2.000 γεύματα προς τα στελέχη και τους διπλωμάτες του Ο.Η.Ε. Παράλληλα, στα πλαίσια αυτής της ενέργειας, θα προβάλλεται ο τουρισμός και ο πολιτισμός της Κρήτης, σε ειδικούς χώρους.
Μέσα απ' αυτή την δράση δημιουργείται μια σημαντική ευκαιρία για το παραπάνω κοινό ώστε να έρθει σε επαφή, να γνωρίσει και να απολαύσει την κρητική διατροφική κληρονομιά καθώς και την γευστική και υγιεινή της διάσταση και αξία και να καταστεί αυτόματα πρεσβευτής του του οράματος της Περιφέρειας Κρήτης, που συνοψίζεται στην αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτης και στην ανάδειξη της σε Διεθνές Κέντρο Διατροφικού Πολιτισμού, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και την ανθεκτικότητα του στο διεθνές περιβάλλον.
διαβάστε ακόμα
-
Χανιά: Το Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι 30/04 | 08:58
-
To Theartemis Palace Conference Center εντάσσει το Ρέθυμνο στον χάρτη των συνεδριακών προορισμών 29/04 | 14:35
-
Καστοριά: Η πόλη των αρχοντικών και της βυζαντινής κληρονομιάς 30/04 | 08:25
-
Ο Θρακιώτικος Γάμος κατακτά τον Κυβερνοχώρο 30/04 | 06:14
-
Η Κρήτη υποδέχεται το Reveil 12 – Φεστιβάλ Ήχων και Οικολογίας 30/04 | 07:10
-
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή της πόλης 29/04 | 15:59
-
Δήμος | Άνοιξη στην Αθήνα με 200 εκδηλώσεις - ελεύθερη συμμετοχή 29/04 | 12:46
-
Συνάντηση στρατηγικής σημασίας για την κρουαζιέρα στη Σαντορίνη 29/04 | 10:27
-
Επιχειρησιακό Σχέδιο: «Κρητικός Διατροφικός Πολιτισμός 2026-2030» 28/04 | 10:32
-
Η Vogue ταξιδεύει στη Χίο: Φωτογραφίσεις μόδας στα τοπία του νησιού 29/04 | 06:10
δημοφιλέστερα
- 1 Ξενοδόχοι εναντίον Booking.com: Η ευρωπαϊκή εξέγερση ξεκίνησε 28.04.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 2 Ρόδος: Αυτά είναι τα πεντάστερα ξενοδοχεία με τα μεγαλύτερα έσοδα – Ποια «γεμίζουν» πρώτα 29.04.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 3 AEGEAN 2025: Αύξηση επιβατών και επέκταση στόλου με το βλέμμα στη διεθνή αγορά 29.04.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 4 Ο Θρακιώτικος Γάμος κατακτά τον Κυβερνοχώρο 30.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Mavi Gok Airlines | Νέα τουρκική αεροπορική εταιρεία στη γραμμή Γκάτγουικ - Αττάλεια 30.04.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 6 Έρχεται η πιλοτική ανάπτυξη 4 πρότυπων τουριστικών προορισμών 30.04.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 7 Ο όμιλος Μήτση επενδύει στη Ρόδο: Από το Γκολφ Αφάντου έως την αναγέννηση του Grand Hotel 30.04.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 8 Η Κρήτη υποδέχεται το Reveil 12 – Φεστιβάλ Ήχων και Οικολογίας 30.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 6 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αλεξανδρούπολη, Θάσο, Αράχωβα και Καλάβρυτα 30.04.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 10 Ενισχύσεις εκσυγχρονισμού για τις μαρίνες Σύμης και Μεσολογγίου 30.04.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ