Η Κρητική Κουζίνα στον ΟΗΕ: Μια εβδομάδα γεμάτη γεύσεις και πολιτισμό στη Βιέννη

21 Mar 2025, 15:46 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Η Κρητική Κουζίνα στον ΟΗΕ: Μια εβδομάδα γεμάτη γεύσεις και πολιτισμό στη Βιέννη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις
Vavoulas.com
  • Από τη Δευτέρα 24 Μαρτίου και για μία εβδομάδα, οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Βιέννη θα πλημμυρίσουν με τις αυθεντικές γεύσεις και τα αρώματα της Κρητικής Κουζίνας.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστρία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2026», που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική - Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και τη συμμετοχή τοπικών φορέων.

35 παραδοσιακά πιάτα, 2.000 γεύματα την ημέρα

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κρητικής Γαστρονομίας, έξι διακεκριμένοι μάγειρες από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης θα παρουσιάσουν 35 χαρακτηριστικά πιάτα της κρητικής γαστρονομικής παράδοσης. Καθημερινά, θα προσφέρονται 2.000 γεύματα στα στελέχη και τους διπλωμάτες του ΟΗΕ, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γεύση και τη διατροφική αξία της κρητικής κουζίνας.

Προβολή τουρισμού και πολιτισμού της Κρήτης

Παράλληλα με τη γαστρονομική εμπειρία, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι θα φιλοξενήσουν παρουσιάσεις για τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Κρήτης, προβάλλοντας το νησί ως έναν μοναδικό προορισμό που συνδυάζει γευστική παράδοση, πολιτιστική κληρονομιά και αυθεντικές εμπειρίες.

Η Κρήτη ως Διεθνές Κέντρο Διατροφικού Πολιτισμού

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η Περιφέρεια Κρήτης προωθεί το όραμά της για την ανάδειξη του νησιού ως Διεθνές Κέντρο Διατροφικού Πολιτισμού, αξιοποιώντας τον γαστρονομικό της πλούτο ως μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης και ενίσχυσης της ανθεκτικότητάς της στο διεθνές περιβάλλον.
 
 

Facebook Twitter Linkedin
Vavoulas.com

δημοφιλέστερα