Curling Kythnos: Γνωρίζοντας την Κύθνο μέσα από τον Θερμιώτικο μπάλο
19 Dec 2024, 07:35 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Σοφία Κοντογιάννη
Στη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής η οποία θα συστήνει στους επισκέπτες την Κύθνο μέσα από τον Θερμιώτικο μπάλο προχωρά ο δήμος Κύθνου.
Ειδικότερα, η δράση Curling Kythnos: Γνωρίζοντας την Κύθνο μέσα από τον Θερμιώτικο μπάλο, αφορά στην αξιοποίηση της μοναδικής άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύθνου, προβλέποντας την ψηφιοποίηση και προώθηση υλικού που σχετίζεται με τον θερμιώτικο μπάλο με το βιολί και τα τετράστιχά του, αλλά και τοπικά έθιμα όπως η Κούνια και ο Λαζάνης, σε συνδυασμό με την παραγωγή πρωτότυπων σχετικών ντοκιμαντέρ, ήχου και περιεχομένου VR/AR.
Με κεντρικό θεματικό άξονα τον Θερμιώτικο μπάλο, θα αναπτυχθεί ένας ψηφιακός ξεναγός που θα αναδεικνύει όχι μόνο τη μοναδικότητα του χορού, αλλά και ένα σύνολο πολιτισμικών και τουριστικών πόρων του νησιού, που σχετίζονται με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τις παραδόσεις του τόπου, τόσο μέσω της κατάλληλης τεκμηρίωσης και πληροφόρησης, όσο και με τη μορφή δημιουργικών εφαρμογών που «εμπλέκουν» τον επισκέπτη, βοηθώντας τον να κατανοήσει και να ζήσει την εμπειρία της Κύθνου.
Βασικός άξονας του ψηφιακού ξεναγού θα αποτελέσει ένα διαδραστικό, σπονδυλωτό βίντεο ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας, με διακριτές ενότητες, οι οποίες θα έχουν τη μορφή θεματικών ή φυσικών διαδρομών. Οι διαδρομές θα συνδέονται με έναν διαδραστικό χάρτη με εντοπισμένες στάσεις, με στόχο την αναζήτηση των σημείων που επιτελείται ο χορός σε ποικίλες και διαφορετικές περιστάσεις. Αυτά τα σημεία μπορεί να είναι οι πλατείες και τα ανοίγματα, οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια, τα καφενεία, οι δημόσιες βρύσες και σημεία σε σοκάκια.
Η εφαρμογή του ψηφιακού ξεναγού, θα είναι δωρεάν για κάθε χρήστη και θα είναι προσβάσιμη από έξυπνες κινητές συσκευές, με τη χρήση του διαδικτύου.
Παράλληλα, η πρόσβαση θα γίνεται και από σταθερές συσκευές, για απομακρυσμένους επισκέπτες, προσφέροντας επιπλέον πλούσιο, τεκμηριωμένο ψηφιακό υλικό και αναπαραστάσεις.
διαβάστε ακόμα
-
Εγκαινιάζεται σήμερα το "Peloponnese Trails": Νέο δίκτυο μονοπατιών για βιώσιμο τουρισμό 24/04 | 11:15
-
Οι επενδύσεις στις πλαζ της Αττικής Ριβιέρας 24/04 | 07:05
-
Περιφέρεια Κρήτης | Διασύνδεση των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων με τους αρχαιολογικούς χώρους 24/04 | 06:10
-
Ρεκόρ συμμετοχών στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ΑΤΗΕΝΑ | Χανιά 8 - 10 Μαΐου 23/04 | 18:20
-
Η ισπανική τηλεοπτική εκπομπή “Viajeros Cuatro” στην Κέρκυρα 24/04 | 11:26
-
Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Ένας περίπατος πολιτισμού στην καρδιά της Αθήνας 23/04 | 19:20
-
Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο για την προστασία της βιοποικιλότητας στο Ελαφονήσι 24/04 | 06:32
-
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Οι όροι παραχώρησης χώρων για εκδηλώσεις 24/04 | 07:15
-
Έκθεση στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου από τη συλλογή του Αναστάσιου Λιάσκου 24/04 | 07:32
-
O Δήμος Χανίων στο Φεστιβάλ «Από την Κρήτη στη Σίδη» στην Τουρκία 24/04 | 06:51
δημοφιλέστερα
- 1 Οι επενδύσεις στις πλαζ της Αττικής Ριβιέρας 24.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 Αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Ρόδο, Χαλκιδική, Κω, Ζάκυνθο και Κρήτη 24.04.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 Περιφέρεια Κρήτης | Διασύνδεση των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων με τους αρχαιολογικούς χώρους 24.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 Έκθεση στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου από τη συλλογή του Αναστάσιου Λιάσκου 24.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο για την προστασία της βιοποικιλότητας στο Ελαφονήσι 24.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Οι όροι παραχώρησης χώρων για εκδηλώσεις 24.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 7 Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Δράσεις τουριστικής προβολής σε Πολωνία και Μέση Ανατολή 24.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 O Δήμος Χανίων στο Φεστιβάλ «Από την Κρήτη στη Σίδη» στην Τουρκία 24.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 Επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Αργοστολίου, Ηγουμενίτσας και Κασσάνδρας 24.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 10 Βαλεαρίδες: Πώς ο «πράσινος» φόρος μπορεί να φέρει πίσω τους εργαζόμενους στον τουρισμό 24.04.2025 | ΚΟΣΜΟΣ