Δημοτικό Σχολείο στα Τζουμέρκα γίνεται Ξενώνας

12 Dec 2024, 07:30 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δημοτικό Σχολείο στα Τζουμέρκα γίνεται Ξενώνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την αλλαγή χρήσης του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου του συνοικισμού Δάφνης της Πλατανούσας για τη δημιουργία ξενώνα αποφάσισε ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

Σύμφωνα με την απόφαση, στη δημοτική ενότητα Κατσανοχωρίων, υπάρχει το κτίριο όπου στεγάζονταν το πρώην Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Πλατανούσας, τα οποία έχουν καταργηθεί. Το κτίριο παραμένει κλειστό και αχρησιμοποίητο υποκείμενο σε συνεχή φθορά, χωρίς να προσφέρει τίποτα στην τοπική κοινωνία. Η πορεία δε των πραγμάτων, με μηδενικές γεννήσεις τα τελευταία χρόνια, αποκλείει και την τυχόν επαναλειτουργία του ως τέτοιο, ενώ ταυτόχρονα η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, επιβάλλει την δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας επισκεπτών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η δημιουργία ενός ξενώνα θα βοηθήσει να αξιοποιηθεί πλήρως η ακίνητη περιουσία του δήμου χωρίς το μεγάλο κόστος συντήρησης του εν λόγω κτιρίου, ενισχύοντας παράλληλα το τοπικό εισόδημα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, προσφέροντας παράλληλα στο χωριό τουριστικά και αναπτυξιακά οφέλη.

Σημειώνεται ότι οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το σχολείο ως ξενώνας, είναι η όποια μελλοντική μετατροπή του να γίνει με τρόπο που δεν θα αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου, ενώ η αλλαγή χρήσης του ανωτέρω μη λειτουργούντος σχολείου και νηπιαγωγείου, δεν αποκλείει την τυχόν επαναλειτουργία τους.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα