Τουριστική προβολή της Πιερίας στη γερμανική αγορά
08 Dec 2024, 11:40 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) συμμετείχε στις Β2Β συναντήσεις, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, στη Φρανκφούρτη, το διάστημα 4-5 Δεκεμβρίου.
Ο Π.Ο.Τ.Α.Π. πρόβαλε και ανέδειξε το τουριστικό προϊόν της Πιερίας, ενώ μέσω του πλούσιου έντυπου και ψηφιακού-οπτικοακουστικού υλικού που είχε ετοιμάσει, αναδείχθηκαν οι φυσικές ομορφιές της Πιερίας και η πλούσια ιστορία, που θέτουν την Πιερία ως ένα πραγματικά μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού, στη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φύσης, του Ολύμπου.
Στη Γερμανία τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. και Οικονομικός Διαχειριστής του Οργανισμού κ. Στέλιος Ούζας.
Στις Β2Β συναντήσεις ο κ. Ούζας είχε εποικοδομητικές επαφές με γερμανικούς τουριστικούς φορείς και tour operators, όπου πρόβαλλε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού, που αποτελεί στρατηγικό άξονα στην υλοποιούμενη τουριστική πολιτική του Π.Ο.Τ.Α.Π.
Παράλληλα, ο κ. Ούζας συναντήθηκε και με τον Έλληνα Πρόξενο στη Φρανκφούρτη κ. Δημήτρη Δοχτσή με καταγωγή από την Πιερία καθώς και την Διευθύντρια του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στη Γερμανία κα Νικόλ Λεκανίδη με επίκεντρο της συζήτησής τους την πρόταση τρόπων και ιδεών ανάπτυξης για την ανάδειξη της Πιερίας στη γερμανική τουριστική αγορά.
Ο Π.Ο.Τ.Α.Π. συνεχίζει να επενδύσει στην ανάπτυξη συνεργειών με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και με τους Τουριστικούς Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής με στόχο την ανάδειξη του προορισμού ''Olympus Riviera'' στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
διαβάστε ακόμα
-
Καταδυτικός τουρισμός | Τεχνητό Υποβρύχιο Αξιοθέατο με γλυπτά έργα τέχνης στον Αλμυρό 20/01 | 06:10
-
Ψηφιακή ανάδειξη του γεω-πολιτιστικού αποθέματος της Τήλου 18/01 | 07:30
-
Οι επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Ναυπακτίας και Καρπενησίου 20/01 | 06:10
-
Ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού εντάσσεται στο Διακεκριμένο Πρόγραμμα Αλληλοεκπαίδευσης D3HUB 17/01 | 09:54
-
Χαλκιδική | Προβολή ως προορισμού εναλλακτικών εμπειριών στην έκθεση της Ουτρέχτης 17/01 | 12:15
-
Έντονο το ενδιαφέρον των Ολλανδών για τη Θεσσαλονίκη στην έκθεση Vakantiebeurs 2025 17/01 | 11:38
-
Ατμόσφαιρα Monte Carlo φέρνει στη Ρόδο η νέα Μαρίνα 17/01 | 06:10
-
Ποιες παραλίες θα παραχωρηθούν σε όλη την Ελλάδα το 2025 - είδος χρήσης και εμβαδόν 16/01 | 06:10
-
Η Ρόδος στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού Boot 2025 17/01 | 09:59
-
Δήμος Νοτίου Πηλίου: Όχι σε τοποθέτηση Αιολικού Πάρκου 16/01 | 20:27
δημοφιλέστερα
- 1 Καταδυτικός τουρισμός | Τεχνητό Υποβρύχιο Αξιοθέατο με γλυπτά έργα τέχνης στον Αλμυρό 20.01.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 6 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πειραιά, Ρόδο, Πάρο, Σάμο, Ικαρία και Λήμνο 20.01.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 Τουρισμός | Τι θα γίνεται από τον Απρίλιο με τα ταξίδια στην Αγγλία 20.01.2025 | ΑΓΟΡΕΣ
- 4 Οι επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Ναυπακτίας και Καρπενησίου 20.01.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Τουρισμός | H καταναλωτική εμπιστοσύνη μειώνεται, οι ταξιδιωτικές δαπάνες αυξάνονται - Η "αξία του τώρα" 20.01.2025 | ΤΑΣΕΙΣ
- 6 Η EasyJet επιστρέφει στο Ισραήλ την 1η Ιουνίου 20.01.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 7 Ομάδα Εργασίας για ζητήματα καταστροφών στις τουριστικές περιοχές 20.01.2025 | ΦΟΡΕΙΣ
- 8 Τι αλλάζει στην επένδυση για νέα πίστα αυτοκινητιδίων Go Cart στην Κρήτη 20.01.2025 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
- 9 Scoot: Απευθείας καλοκαιρινή σύνδεση Σιγκαπούρη – Αθήνα από τις 30 Μαρτίου 20.01.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 10 Βραχυχρόνια μίσθωση: "Διάσωση" της... τελευταίας στιγμής για χιλιάδες ακίνητα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη 18.01.2025 | AIRBNB