WTM24 | Ο Δήμος Σύρου παρουσίασε το παραδοσιακό πρωινό του στην έκθεση του Λονδίνου
06 Nov 2024, 09:47 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Η Σύρος άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων στο περίπτερο του EOT κατά τη πρώτη ημέρα της διεθνούς έκθεσης τουρισμού έκθεσης World Travel Market του Λονδίνου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, η Σύρος συμμετέχει και διοργανώνει εκδήλωση προβολής στην έκθεση που αποτελεί το παγκόσμιο σημείο συνάντησης των μεγαλύτερων τουριστικών προορισμών και συνδιαμορφωτών τουριστικών προϊόντων.
Στην εκδήλωση η Σύρος παρουσίασε το παραδοσιακό πρωινό της. Πιο συγκεκριμένα η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Χρηστιάννα Πάπιτση, παρουσίασε με περηφάνια τον θησαυρό των τοπικών προϊόντων που μεταμορφώθηκαν σε ένα απολαυστικό πρωινό, το οποίο προσφέρθηκε σε δημοσιογράφους, επισκέπτες και επαγγελματίες του τουρισμού στη Βρετανική πρωτεύουσα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη και του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Ανδρέα Φιορεντίνου, με την Ελλάδα να είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή έκθεση. Η εστίαση των προτεραιοτήτων του Δήμου φώτισαν την αυθεντικότητα, την αξία της παράδοσης και της γαστρονομίας του τόπου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστας Κουμής.
Ο Δήμος Σύρου ευχαριστεί το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο για τη συνεργασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Ανδρέα Φιορεντίνο καθώς και σε όλους τους παραγωγούς των τοπικών προϊόντων (η σειρά αναφοράς είναι τυχαία):
Ζαχαροπλαστείο Αθυμαρίτης
Τυροκομείο Ζωζεφίνος
Τυροκομείο Τυροσύρα
Πρέκας delicatessen store
Κηπευτικά Σύρου Βλάμης
Μαρμελάδες «Αρώμ»
Υπεραγορά Κρεάτων Ρουσσουνέλος
Λουκουμοποιείο Λειβαδάρα
Λουκουμοποιείο Κανακάρη
Βότανα Αστήρ Άννα Καπέλα
Chimera art & craft.
Τέλος, τους συριανούς chef κ. Λίνα Φουρνιστάκη και pastry chef κ. Αντώνη Πρίντεζη που συνεργατικά κατάφεραν να ενθουσιάσουν το βρετανικό κοινό με το αποτέλεσμα.
διαβάστε ακόμα
-
Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στο Ηράκλειο- Συνεργασία με το υπ.Τουρισμού 17/04 | 17:21
-
Ερέτρια: Παραθαλάσσιος παράδεισος για τις διακοπές του Πάσχα 16/04 | 06:05
-
Πασχαλινές Παραδόσεις των Κυκλάδων: Ένα Μωσαϊκό Πίστης και Πολιτισμού 17/04 | 09:54
-
Μύκονος: Χαμόγελα για το Πάσχα, αισιοδοξία για ρεκόρ αφίξεων το 2025 | Η Μαρία Κουσαθανά στο T.N. 17/04 | 06:42
-
Χερσόνησος: 33.000 τουριστικές κλίνες στο σύστημα «Πληρώνω Όσο Πετάω» 16/04 | 20:11
-
Έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της η Ιθάκη για το Πάσχα και τη θερινή περίοδο 17/04 | 07:05
-
Γαστρονομικές αποδράσεις στο Ζαγόρι: Ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς της Ηπειρώτικης κουζίνας 17/04 | 08:21
-
Mirum Hellas: Δωρεά μελετών για τη μαρίνα Αγίου Νικολάου 17/04 | 07:32
-
Παράδοση στα ψηλά βουνά: Ο στολισμός του Επιταφίου στο Οροπέδιο Λιμνάκαρου της Κρήτης 15/04 | 15:51
-
Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στη Χίο ενόψει του Πάσχα 16/04 | 10:45
δημοφιλέστερα
- 1 Ερέτρια: Παραθαλάσσιος παράδεισος για τις διακοπές του Πάσχα 16.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 Η Αθήνα το νέο hotspot στην Ευρώπη για ξενοδοχειακές επενδύσεις- 8η πιο ελκυστική πόλη το 2025 17.04.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 Πασχαλινές Παραδόσεις των Κυκλάδων: Ένα Μωσαϊκό Πίστης και Πολιτισμού 17.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 Μύκονος: Χαμόγελα για το Πάσχα, αισιοδοξία για ρεκόρ αφίξεων το 2025 | Η Μαρία Κουσαθανά στο T.N. 17.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Mirum Hellas: Δωρεά μελετών για τη μαρίνα Αγίου Νικολάου 17.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Γαστρονομικές αποδράσεις στο Ζαγόρι: Ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς της Ηπειρώτικης κουζίνας 17.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 7 Έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της η Ιθάκη για το Πάσχα και τη θερινή περίοδο 17.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Ανάμεσα στην ομορφιά και την ασυδοσία – μια ανατομία της τουριστικής πραγματικότητας στο Βόρειο Αιγαίο 17.04.2025 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 9 CBRE Hotels | Γιατί η αξία των ξενοδοχείων στην Ελλάδα θα συνεχίσει να ανεβαίνει 17.04.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 10 Σημαντική αύξηση άνω του 18% στις απευθείας κρατήσεις στα Ελληνικά ξενοδοχεία για το Πάσχα 17.04.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ