Διαγωνισμός για ψηφιακό ξεναγό στην Παροικιά Πάρου

01 Oct 2023, 07:48 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Διαγωνισμός για ψηφιακό ξεναγό στην Παροικιά Πάρου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ψηφιακού ξεναγού στην Παροικιά της Πάρου προκήρυξε ο δήμος Πάρου.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής ξεναγού πολιτιστικών διαδρομών, με χρήση φορητών συσκευών και ακουστική ξενάγηση, με σκοπό την αναβάθμιση της φυσικής πλοήγησης των επισκεπτών στον χώρο, και κατ' επέκταση την ανάδειξη και με ψηφιακά μέσα του πολιτιστικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τόσο του ιστορικού κέντρου της πόλης της Παροικιάς όσο και της ευρύτερης περιφέρειάς της.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής ξεναγού, ο χρήστης θα μπορεί να περιηγηθεί στα προτεινόμενα από τις διαδρομές πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος και να διατρέχει ένα πλούσιο όγκο πληροφορίας και υλικού τεκμηρίωσης.

Στις πολιτιστικές διαδρομές οι οποίες θα αναδειχθούν ψηφιακά, συγκαταλέγονται μία μεγάλη διαδρομή μέσα από την οποία γίνεται κατανοητή η ιστορική εξέλιξη της Πάρου και περιλαμβάνει το Ιερό Δηλίου Απόλλωνα και Άρτεμης, το Αψιδωτό οικοδόμημα, το επίσημο νεκροταφείο, το Ηρώον Αρχίλοχου-Τρεις Εκκλησιές και τα Αρχαία λατομεία.

Περαιτέρω, το έργο περιλαμβάνει πολιτιστική διαδρομή μέσω της οποίας προβάλλονται η Παναγία Eκατoνταπυλιανή, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Υπαίθριο Ιερό - Θεσμοφόριο, το Οικιστικό συγκρότημα ελληνιστικής περιόδου στο Καστροβούνι, το Αρχαίο τείχος στις Δύο Πλάκες και το Εργαστήριο Κεραμικής.

Επίσης, μέσω των πολιτιστικών διαδρομών αναδεικνύονται η Αγορά - Μεσαιωνική πόλη, το ενετικό κάστρο της Παροικιάς, ο Ναός Αθηνάς, το Ιερό Ασκληπιού και το Ιερό Πυθίου Απόλλωνα στην Αγία Άννα.

Σημειώνεται ότι η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 20η Οκτωβρίου και ώρα 14:00.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα