Παρέμβαση Μητσοτάκη από την Κίσαμο για Λαφονήσι, Μπάλο και Φαλάσαρνα- Προστασία και όχι υπερεκμετάλλευση

01 Jun 2023, 15:31 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Παρέμβαση Μητσοτάκη από την Κίσαμο για Λαφονήσι, Μπάλο και Φαλάσαρνα- Προστασία και όχι υπερεκμετάλλευση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παρέμβαση για την προστασία και την ανάδειξη τριών εμβληματικών περιοχών της Κισάμου και ευρύτερα της Κρήτης, το Λαφονήσι, τον Μπάλο και τα Φαλάσαρνα, έκανε σήμερα από το Καστέλι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και βέβαια, να κάνω μια ξεχωριστή μνεία -και χαίρομαι που το ανέφερε ο Δήμαρχος- στην ανάγκη να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε, αλλά μέσα από την προστασία και όχι μέσα από την υπερεκμετάλλευση, τρία μοναδικά τοπόσημα: τον Μπάλο, τα Φαλάσαρνα και το Λαφονήσι, με σωστές και έξυπνες – βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης. Και να σας πω και κάτι εδώ, στο Καστέλι, όπως το αισθάνομαι. Η σωστή διαχείριση αυτών των περιοχών δεν συμβαδίζει με την υπερεκμετάλλευση και με το χτίσιμο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε περιοχές απόλυτης προστασίας. Με αυτό τον τρόπο και θα προστατεύσουμε τις περιοχές μας και περισσότερες δουλειές θα δώσουμε, τελικά, στα νέα παιδιά και θα ξέρουν πάντα οι επισκέπτες μας ότι όταν έρχονται εδώ πέρα, στην Κίσαμο, σε όλη τη Δυτική Κρήτη, θα απολαμβάνουν ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, το οποίο θα δικαιολογεί απόλυτα γιατί θα θέλουν να έρθουν και να ξανάρθουν στην πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Είχε προηγηθεί σχετική αναφορά από τον δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είχε ζητήσει, σε συνάντηση που είχαν πριν από δύο χρόνια, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία των περιοχών Λαφονήσι, Μπάλος και Φαλάσαρνα. «Με διαβεβαίωσες, μάλιστα, κύριε Πρόεδρε, ότι θα στηρίξεις κάθε θετική μας πρωτοβουλία. Σήμερα, λοιπόν, μπορώ κι εγώ να πιστέψω ότι έχουμε ανταποκριθεί στο κάλεσμά σου, πως είναι κάλεσμα όλης της κοινωνίας και μαζί με τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου πήραμε επιβεβλημένες αποφάσεις. Και με τη συνεργασία των τοπικών φορέων, των βουλευτών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος νομίζω πως κινούμαστε στον σωστό δρόμο», είπε ο κ. Μυλωνάκης.

Aναπαραγωγή από το xania.news

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα