Dance Days, ημέρες χορού στα Χανιά

25 May 2023, 08:11 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Dance Days, ημέρες χορού στα Χανιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 21 με 22 Ιουλίου, καθώς και στις 29 με 30 Ιουλίου στα Χανιά,  στην πλατεία του Γιαλί Τζαμισί και στην πλατεία Κατεχάκη αντίστοιχα, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της πολιτιστικής δράσης Dance Days, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Εκφραστικού Χορού Συν-Κίνηση Χανίων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού.

Ειδικότερα, το Dance Days Chania, αποτελεί το μοναδικό διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού που υλοποιείται στην Κρήτη, έναν από τους πιο τουριστικούς μήνες του χρόνου, προσφέροντας δράσεις πολιτισμού με θέμα τον σύγχρονο χορό.

Η διοργάνωση συνιστά μια πολυπολιτισμική και πολυμορφική δράση, η οποία αφορά πολλαπλά και διαφορετικά, μια διαρκώς διευρυνόμενη ομάδα κοινού.

Στο πλαίσιο υλοποίησής του, κάθε χρόνο, εκατοντάδες άνθρωποι ταξιδεύουν στα Χανιά. Καλλιτέχνες, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, τουρίστες, αναγνωρίζουν πλέον συνειδητά τα Χανιά, όχι μόνο λόγω φυσικού κάλλους και τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά ως το κέντρο ζυμώσεων και δράσεων της τέχνης του χορού.

Ο ρόλος του φεστιβάλ, συνδέεται με την οικονομία του τόπου, την αναβάθμιση της αισθητικής του χώρου διεξαγωγής και ενίοτε επιφέρει κοινωνικό κύρος και σύμπνοια.

Στο Dance Days Chania έχουν φιλοξενηθεί, από την αρχή του το 2011,  συνολικά 149 παραστάσεις σύγχρονου χορού, 17 site specific πρωτότυπες παραγωγές από νέους δημιουργούς, 110 σεμινάρια από χορογράφους και χορευτές, 22 εργαστήρια, 2ημερο και 3ήμερο video dance αφιερώματα, 40 προβολές video dance έργων, το Athens Video Dance Project, 1 διακρατικό καλλιτεχνικό residency, 13 διαλέξεις καθώς και 2 Επιστημονικά συνέδρια.

Δρώμενα έχουν λάβει χώρα σε θέατρα, ειδικά διαμορφωμένη υπαίθρια σκηνή, χώρους πολιτισμού, αρχαιολογικά μνημεία και γειτονιές της πόλης και συμμετέχουν καλλιτέχνες από Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική.

Τέλος, εκτιμάται πως κάθε χρόνο παρακολουθούν και συμμετέχουν στις δράσεις του φεστιβάλ πάνω από 3000 θεατές.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα