4ο Μαστίχαθλον στη Χίο

23 May 2023, 07:18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

4ο Μαστίχαθλον στη Χίο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 24 και 25 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί στη Χίο η διεξαγωγή του 4ου Μαστίχαθλον, του μοναδικού τριαθλητικού αγώνα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα, στην αθλητική δράση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αφανή Ναύτη, στην περιοχή του Βροντάδου Χίου, θα συμμετέχουν ποδηλάτες και δρομείς από όλη την Ελλάδα αλλά και την Τουρκία.

Αναλυτικά, την πρώτη ημέρα των  αγώνων, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το Mastichathlon Aquathlon, δηλαδή 4 χιλιόμετρα τρέξιμο και 400 μέτρα κολύμπι, το οποίο αφορά άτομα ΑμεΑ και παιδιά 12-14 χρονών, καθώς επίσης και το Mastichathlon Aquathlon Special, το οποίο αποτελείται από 1 χιλιόμετρο τρέξιμο και 100 μέτρα κολύμπι.

Τη δεύτερη μέρα των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί το Mastichathlon Triathlon S-Sprint που είναι ατομικό και αποτελείται από 200 μέτρα κολύμπι, 6 χιλιόμετρα ποδήλατο και 2 χιλιόμετρα τρέξιμο,  καθώς και το ομαδικό Mastichathlon Teams, με  400 μέτρα κολύμπι, 12 χιλιόμετρα ποδήλατο και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο.

Τέλος, σκοπός των ανωτέρω εκδηλώσεων, είναι μεταξύ άλλων η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Χίου, με την κοινωνική, πνευματική και οικονομική τόνωση του νησιού. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα