«The Crete Trip 2023»: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διεθνών φοιτητών στην Ελλάδα

18 May 2023, 16:20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

«The Crete Trip 2023»: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διεθνών φοιτητών στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για 11η χρονιά, το Erasmus Student Network Greece, διοργανώνει το πενθήμερο πολιτιστικό ταξίδι «The Crete Trip», φέρνοντας την Κρήτη στο προσκήνιο του Erasmus.

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για φοιτητές Erasmus+ σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι σε εξέλιξη στην Κρήτη και έως τις 21 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Με τη συμμετοχή περισσότερων των 900 διεθνών φοιτητών από 45 χώρες, το The Crete Trip 2023 θα προσφέρει και φέτος μια ισχυρή δυνατότητα εξωστρέφειας και προβολής για το νησί, όπως κάθε χρόνο.

Οι διεθνείς φοιτητές, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+, θα ταξιδέψουν με τη συνοδεία των εθελοντών του δικτύου ESN Greece για να γνωρίσουν την περίφημη κρητική κουλτούρα μέσα από την μουσική, τις γεύσεις και ανακαλύπτοντας την πλούσια ιστορία της. Η πενθήμερη επίσκεψη των διεθνών φοιτητών, είναι γεμάτη δραστηριότητες, καθώς στόχος του ταξιδιού είναι οι φοιτητές να μπορέσουν να απολαύσουν ομορφιές της Κρήτης, να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν την πολυπολιτισμικότητα.

Το The Crete Trip, που είναι πλέον θεσμός στο χώρο του Erasmus, συνεισφέρει στην ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικό προορισμό για σπουδές, αλλά και τουρισμό. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται ακόμη πιο άμεσα για την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς το νησί πρωταγωνιστεί στις εκδηλώσεις. “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κάθε χρόνο η Κρήτη επιλέγεται να φιλοξενήσει μία τόσο σημαντική δράση της διεθνούς νεολαίας. Το “The Crete Trip” συνδέει την κρητική παράδοση με την πολυπολιτισμικότητα και αποτελεί ιδανική ευκαιρία να γίνουν γνωστά σε εκατοντάδες νέους η κρητική φιλοξενία, η ιστορία αλλά και το μοναδικό φυσικό τοπίο της Κρήτης. Είναι χαρά μας να στηρίζουμε πρωτοβουλίες, όπως αυτή του ESN Greece και να είμαστε κοντά στην τόσο ενεργή φοιτητική κοινότητα”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αρναουτάκης.

Το σύνθημα εκκίνησης του ταξιδιού δόθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι στο Flag Parade - μία πολύχρωμη πολυπολιτισμική πορεία με σημαίες των 1000 φοιτητών που πέρασαν μέσα από τους δρόμους του Ηρακλείου, φτάνοντας την Περιφέρεια Κρήτης όπου τους υποδέχθηκε και τους καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Ακολούθησε Κρητικό γλέντι στο Πάρκο του Καράβολα, όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. Οι υπόλοιπες μέρες του ταξιδιού περιλαμβάνουν ξεναγήσεις στην Κνωσό, επίσκεψη  στο χωριό των Ματάλων και το Μπάλο και γνωριμία με την κρητική διασκέδαση. “Το The Crete Trip αποτελεί μια από τις σημαντικότερες φοιτητικές δράσεις που προβάλλουν την χώρα και το πολιτισμό μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η διοργάνωση λαμβάνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη αποδοχή από τους φορείς της αυτοδιοίκησης, την τοπική κοινωνία και τους ίδιους τους φοιτητές που συμμετέχουν.” τόνισε η υπεύθυνη της οργανωτικής επιτροπής του The Crete Trip 2023, Δογραματζάκη Ζαχαρένια.

  •  Τι είναι το ESN: Η μεγαλύτερη εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Γεννήθηκε το 1989 και βασική αρχή του είναι: «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές». Την αρχή αυτή σήμερα ακολουθούν πάνω από 15.500 φοιτητές, σε περισσότερους από 500 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 44 χώρες διεθνώς, υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους: την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας. Ισχυρό κομμάτι του δικτύου είναι και το ESN στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας δραστηριοποιούνται 19 τοπικοί σύλλογοι στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Κομοτηνή, Λαμία, Βόλο, Κοζάνη, Λάρισα και Ξάνθη. Οι ελληνικοί σύλλογοι υποδέχονται περισσότερους από 2.500 εισερχόμενους φοιτητές το χρόνο, και διοργανώνουν πληθώρα δράσεων που αποσκοπούν στην προσαρμογή των εισερχόμενων φοιτητών και στην προετοιμασία των εξερχόμενων.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα