Προβολή της Κρητικής Γαστρονομίας στη Γαλλία- φιλοξενία του δημοσιογράφου Gaudry στο Ρέθυμνο

09 May 2023, 17:04 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Προβολή της Κρητικής Γαστρονομίας στη Γαλλία- φιλοξενία του δημοσιογράφου Gaudry στο Ρέθυμνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου, πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφικό ταξίδι του κ. François Régis Gaudry στην Κρήτη, προκειμένου να προβληθεί η κρητική γαστρονομία και παράδοση μέσω της εκπομπής του On va déguster στον δημοφιλέστερο ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας France Inter. 

Το ταξίδι διοργάνωσε ο ΕΟΤ Γαλλίας και το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό, καθώς ο κ. Gaudry αγγίζει τους 2.000.000 ακροατές σε κάθε του εκπομπή, απευθυνόμενος σε ένα κοινό που αναζητά αυθεντικούς προορισμούς συνδεδεμένους με αντίστοιχες εμπειρίες γεύσεων, με σεβασμό στο περιβάλλον και με έμφαση στη φύση και τον τοπικό χαρακτήρα. Επιπλέον, ο ίδιος έχει πολύ δυναμική παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με 335.000 followers στο Instagram και 381.000 followers στο Facebook.

Συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Δήμου Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, την κα Σοφία Λαντζανάκη, από το Γραφείο Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης, η οποία επιμελήθηκε όλη τη φιλοξενία, καθώς και από την κα Αγγελική Πελαντάκη, Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Αγ. Βασιλείου, ο κ. Gaudry απέκτησε στη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του μια ολοκληρωμένη πρώτη εικόνα του τόπου, των ανθρώπων, των προϊόντων και της εν γένει γαστρονομικής ταυτότητας του Ρεθύμνου και της Κρήτης.

Ο Δήμος Ρεθύμνης ευχαριστεί όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της σημαντικής αυτής επίσκεψης για τη ραδιοφωνική εκπομπή, η οποία θα ακουστεί σε όλη τη Γαλλία από τον σταθμό France Inter τον ερχόμενο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, τον κ. Κώστα Αλούπη της εταιρίας Εco Εvents για την περιήγηση στην Παλιά Πόλη και τη μύηση στη γαστρονομική ιστορία της, τον όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη για τη φιλοξενία, τον κ. Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη και τους συνεργάτες του στη φάρμα AGRECO της Grecotel, την κα Κατερίνα Ξεκάλου (εστιατόριο Αυλή), τον κ. Μύρωνα Τουπογιάννη (Kapsaliana Village), τον κ. Μιχάλη Μαλανδράκη (εστιατόριο Πρίμα Πλώρα), την οικογένεια Χατζηπαράσχου (Παραδοσιακό Εργαστήριο Φύλλο Κανταΐφι), την οινοπαραγωγό, κα Ηλιάνα Μαλίχιν, τον κ. Παντελή Τζουρμπάκη (Τυροκομιό) και τον κ. Κώστα Θεοδωράκη (Cretan Aroma).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Αλέκο Στεφανάκη και την κα Ελευθερία Γερμανάκη για τις ειδικές ενημερωτικές συζητήσεις και τις γευσιγνωσίες που πρόσφεραν στον φιλοξενούμενο.

Τέλος, ο Δήμος Ρεθύμνης ευχαριστεί από καρδιάς την Ηγουμένη και τις μοναχές της Αγίας Ειρήνης, οι οποίες υποδέχτηκαν στον υπέροχο χώρο τους, φίλεψαν με χειροποίητα εδέσματα και ξενάγησαν στα εργαστήριά τους τον κ. Gaudry, αφού τον ενημέρωσαν για την ορθόδοξη μοναστηριακή νηστεία.

Μπιρλιράκη: Δυναμικό ξεκίνημα της νέας χρονιάς

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Καθώς η νέα σεζόν έχει ξεκινήσει δυναμικά, το Τμήμα Τουρισμού συνεχίζει τις επαφές και τις συναντήσεις του, πάντα με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή του Ρεθύμνου και της Κρήτης σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Η επίσκεψη του κ. Gaudry ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη της σύνδεσης του Πρωτογενούς με τον Τριτογενή Τομέα, με τη συνεργασία πληθώρας επαγγελματιών του τόπου μας, οι οποίοι προσέφεραν με μεγάλη ευχαρίστηση υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας. Επιπλέον, η συμμετοχή των ντόπιων ανθρώπων, χάρισε στον καλεσμένο μας αυθεντικές εμπειρίες του κρητικού τρόπου ζωής, εργασίας και διατροφής, κάνοντάς τον πρεσβευτή της ιδιαίτερης ταυτότητας του νησιού μας σε όλη τη Γαλλία. 

Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε στη σταθερότητα της συμμετοχής και της αρωγής των ανθρώπων μας στις φιλοξενίες τέτοιου είδους και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που στοχεύει στην προβολή των κόπων όλων μας ως εξαιρετικοί οικοδεσπότες.

Η συνεργασία μας με τον ΕΟΤ Ελλάδας και εξωτερικού είναι διαρκής και αποτελεσματική, ενώ η επόμενη φιλοξενία fam trip θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά με ομάδα δημοσιογράφων και bloggers".

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα