11ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας στην Κρήτη

09 May 2023, 07:00 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

11ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας στην Κρήτη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 14 Μαΐου, στα χωριά της Πεδιάδας του Ηρακλείου Κρήτης, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 11ου Ποδηλατικού Γύρου Πεδιάδας, τον οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι  Αποστόλων, Ενεργών Πολιτών Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού.

Ο Ποδηλατικός Γύρος, αναβιώνει για ενδέκατη χρονιά και είναι μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας με τα χωριά και τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης, καθώς και μια μοναδική ευκαιρία επαφής με την ανθισμένη φύση, τη γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια, μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατά τους.

 Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει από το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού Αποστόλων Πεδιάδας. Οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού, με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες, ενώ στην διαδρομή θα πάρουν από γνώστες των περιοχών, πληροφορίες για την ιστορία τους και τα έθιμά τους.

 Σκοπός της δράσης, είναι μεταξύ άλλων η κοινωνική καλλιέργεια και αναψυχή των συμμετεχόντων, η γνωριμία τους με τα χωριά της διαδρομής, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης καθώς και η σύνδεση του πολιτισμού με το φυσικό περιβάλλον.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα