Με ρεκόρ ξένων δρομέων και πλήθος κόσμου ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

30 Apr 2023, 13:37 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Με ρεκόρ ξένων δρομέων και πλήθος κόσμου ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή εξελίχθηκε ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου που έσπασε όλα τα ρεκόρ στη συμμετοχή ξένων δρομέων με αύξηση 35% σε σχέση με το 2019, είχε σπουδαίες επιδόσεις από Έλληνες πρωταθλητές αλλά και πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τον αγώνα.

Σε μία ηλιόλουστη μέρα, όλα εξελίχθηκαν υπέροχα και ξεχώρισαν οι Μπάμπης Πιτσώλης και Βασιλική Κωνσταντινοπούλου που νίκησαν στα 10 χλμ. η Ράνια Ρεμπούλη και ο Θανάσης Μπύρος που πρώτευσαν στον Ημιμαραθώνιο, ο Βρετανός νικητής του Μαραθωνίου Τόμας Τσαρλς που πλησίασε πολύ κοντά στην κατάρριψη του ρεκόρ διαδρομής, καθώς και η νικήτρια στις γυναίκες Κατερίνα Ασημακοπούλου.

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα έδωσε την εκκίνηση στο αγώνισμα του Μαραθωνίου και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση: «Είναι ένας εξαιρετικός αγώνας που δίνει το σύνθημα προς τον κόσμο να εντάξει την άθληση στην καθημερινή ζωή. Είχα έρθει στη Ρόδο και πέρσι και θέλω να πω ότι ο φετινός αγώνας είναι ακόμα καλύτερος σε όλους τους τομείς. Ευχαριστώ και την τοπική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ για τη συνεισφορά στην επιτυχία».

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου Μαριέτα Παπαβασιλείου που έδωσε την εκκίνηση μαζί με την Σοφία Σακοράφα, συγκινημένη δήλωσε: «Κάθε χρόνο ο αγώνας μεγαλώνει και γίνεται καλύτερος. Φέτος πετύχαμε ρεκόρ στις διεθνείς συμμετοχές με αύξηση 35% ενώ είχαμε και σπουδαίους Ελληνες πρωταθλητές που τίμησαν τον αγώνα, όπως ο Μπάμπης Πιτσώλης, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, η Κατερίνα Ασημακοπούλου, η Ράνια Ρεμπούλη, ο Βαγγέλης Μαλιόγλου και πολλοί άλλοι. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους χορηγούς που μας στηρίζουν, τους εθελοντές που αποτελούν θεμελιώδες κομμάτι της επιτυχίας, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και τους φιλάθλους που βγήκαν στους δρόμους και χειροκρότησαν τους δρομείς από όλο τον κόσμο. Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου μετά από 10 χρόνια έχει γίνει θεσμός όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για διεθνές αθλητικό κίνημα.»

Τις απονομές στους νικητές, στον αγώνα που μετέδωσε ζωντανά η ΕΡΤ 3, έκαναν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δωδεκανήσου Νίκος Νικολής, ο Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρος Κολιάδης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Βασίλης Ζήκας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, η Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ελένη Αδαμάκη και φυσικά η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου ολοκληρώθηκε με τους αγώνες των 5χλμ. και του 1χλμ. όπου συμμετείχαν πολλοί δρομείς όλων των ηλικιών. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα