Προβολή του φυσικού και του χειροποίητου πλούτου της Τήνου

26 Apr 2023, 10:11 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Προβολή του φυσικού και του χειροποίητου πλούτου της Τήνου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με καμπάνια και ειδικές δράσεις η ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα των μονοπατιών της Τήνου. 

«Τα παραδοσιακά μονοπάτια είναι η περιουσία που μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Έχουμε καθήκον να τα προστατεύσουμε και να τα συντηρήσουμε για να τα παραδώσουμε και στη νέα γενιά. Επιπλέον, θέλουμε να προσκαλέσουμε και όλους τους φίλους της Τήνου και της πεζοπορίας να έρθουν να γνωρίσουν το νησί μας μέσα από αυτές τις πολιτιστικές διαδρομές». 

Με αυτά τα λόγια, ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος έδωσε το στίγμα της Δημοτικής αρχής στην ομάδα που έχει αναλάβει τον καθαρισμό και τη συντήρηση του πεζοπορικού δικτύου της Τήνου. Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε εντατικούς ρυθμούς, με παράλληλους επιτόπιους ελέγχους για την υποδοχή των πεζοπόρων, αλλά και όσων θέλουν να έρθουν σε επαφή με το φυσικό τοπίο του νησιού. 

Τα μονοπάτια της Τήνου εντάσσονται στις πολιτιστικές διαδρομές εμπειρίες στις οποίες επικεντρώνεται η καμπάνια που θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα. Η πολιτιστική κληρονομία είναι υπόθεση όλων μας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ.Σιώτος και γι’ αυτό το λόγο έχει συσταθεί ομάδα με εκπροσώπους από όλους τους φορείς του νησιού για την καλύτερη διαχείριση και προβολή του φυσικού αλλά και του χειροποίητου πλούτου της Τήνου. 

Στις πρώτες ενέργειες που σχεδιάζονται, κύριος στόχος είναι η βιωματική εμπειρία που πρέπει να έχουν οι μικροί μαθητές της Τήνου που σύντομα θα προσκληθούν να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα μονοπάτια ώστε να γίνουν οι καλύτεροι «υπερασπιστές» τους.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα